Hlavní obsah

Vodka, sauna a traktory. Běloruského prezidenta jako by se pandemie netýkala

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco prakticky celá Evropa ruší veřejné akce a ze všech sil se brání proti pandemii koronaviru, běloruský prezident Alexandr Lukašenko si z viru nedělá zas tak těžkou hlavu. Naposled uvedl, že lidem pomůže proti viru vodka či sauna, uvádí New York Post s odvoláním na britský The Times.

Foto: Profimedia.cz

Alexandr Lukašenko

Článek

Běloruský prezident na sebe upoutal pozornost již o víkendu, kdy uspořádal hokejový turnaj. „Je tady nějaký virus? Žádný nevidím. Tady to je jako lednička. Sport, zejména hokej, je nejlepší antivirovou medicínou,” řekl podle agentury DPA Lukašenko, jehož tým turnaj vyhrál.

Žádný virus nevidím, prohlásil Lukašenko a uspořádal v Minsku hokejový turnaj

Koronavirus

Ve svém lehkovážném vyjadřování pokračoval i nadále. Podle listu New York Post se nechal slyšet, že by si lidé měli dát panáka vodky každý den. „Neměli byste si ve vodce pouze umývat ruce, ale měli byste vir otrávit také zevnitř. Každý den si dejte jednoho panáka vodky, ale ne, když jste v práci,” řekl během víkendu prezident, navzdory informacím ze Světové zdravotnické organizace (WHO), která mýtus o léčbě koronaviru alkoholem vyvrátila.

Nesnažte se řešit stres z koronaviru alkoholem, vše ještě zhorší

Koronavirus

„Svět se z koronaviru zbláznil. Tato psychóza ničí ekonomiky téměř všude na světě,” uvedl Lukašenko. V Bělorusku jako v jediné zemi v Evropě stále probíhá například hokejová liga, otevřená jsou i kina či divadla.

„Zajděte si dvakrát až třikrát týdně do sauny, to vám taky pomůže. A až vyjdete, umyjte si ruce a napijte se vodky,” řekl prezident, o jehož slovech informoval NY Post s odvoláním na britský The Times.

Ne, kokain opravdu nepomáhá, musí vyvracet francouzská vláda mýty o koronaviru

Koronavirus

Poslední radou, jak podle běloruského prezidenta zvládnout pandemii nového koronaviru, je práce. „Tvrdě pracujte, obzvlášť v této době! Traktor vyléčí všechno, pole vyléčí všechno,” dodal Lukašenko.

Bělorusko k úternímu dni hlásilo 152 nakažených novým koronavirem. Podle britského deníku se však vyskytují spekulace o tom, že vláda nezveřejňuje skutečná čísla.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám