Hlavní obsah

Více než stovka tuleňů prchla před nákupní taškou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že pohazování odpadků v přírodě tamním zvířatům neprospívá, svědčí video z britského Norfolku. Papírová taška hnaná větrem po pláži vyděsila více než stovku tuleňů, kteří před ní uprchli do Severního moře.

BEZ KOMENTÁŘE: Desítky tuleňů vyděšeně utíkaly do moře před taškou kutálející se po plážiVideo: AP

 
Článek

Video, které bylo pořízeno v druhé polovině července, by mohlo být svým způsobem i úsměvné. Vidět stovku mohutných zvířat prchajících před obyčejnou nákupní taškou je zvláštní.

Rozdivočelí lachtani v Kalifornii vyhnali lidi z pláže. Zachytila to kamera

Stalo se

Ve skutečnosti ale moc k smíchu není, pro tuleně takový úprk znamená notnou dávku stresu, navíc se při něm mohou i poranit. „Problém je, že řada z těch tuleňů jsou březí samice, které potřebují klid a odpočinek,“ komentovala incident, který se odehrál na pláži Waxham na východě Anglie, pro agenturu AP Sally Butlerová, členka nadace zabývající se ochranou zvířat.

Video by podle ní mělo přimět lidi naopak dávat pozor na to, aby nepohazovali odpadky volně v přírodě, ale naopak je buď hodili do koše, nebo si je vzali s sebou domů. „Je neuvěřitelné, jaký strach dokáže mezi zvířata zasít jedna nákupní taška a závan větru,“ uzavřela Butlerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám