Hlavní obsah

Rozdivočelí lachtani v Kalifornii vyhnali lidi z pláže. Zachytila to kamera

– San Diego

Milovníci slunění a vodních radovánek na páteční odpoledne v San Diegu v Kalifornii hned tak nezapomenou. Z pláže je totiž vyhnali zdivočelí lachtani, píše agentura AP. Za energickým pobíháním ploutvonožců však nebyl vztek na „lidskou čeládku“, se zvířaty jednoduše mlátily hormony, vysvětluje Eric Otjen, expert na ploutvonožce z místního mořského centra.

BEZ KOMENTÁŘE: Lachtani vyhnali lidi z plážeVideo: AP

 
Článek

„Oni nenaháněli lidi, ale jeden samec honil druhého. To je v tomto ročním období, kdy se lachtani páří, naprosto běžné chování. Jeden samec se pokoušel druhého zahnat, protože bojovali o přízeň samic, které se snažili dostat do vody,“ vysvětlil Otjen.

Nejkrásnější pláže na Sardinii zavedly vstupné

Cestování

Lidé před nimi prchali, což je podle experta správné chování.  Člověk by rozhodně neměl zůstat stát a dívat se, jak se na něj valí zvíře dosahující hmotnosti 390 kilogramů a délky asi 2,4 metru.

Foto: AP

Lachtani vyhánějí lidi z pláže.

Lachtani kalifornští jsou nejpočetnější zástupci těchto ploutvonožců. Ročně navíc jejich populace stoupá o 5,0 procenta. Jsou to velice inteligentní zvířata a dospělé samce lze přiučit nejrůznějším kouskům.

To je hlavní důvod, proč jsou častými a oblíbenými atrakcemi v cirkusech, zoologických zahradách nebo v mořských parcích. V námořnictvu Spojených států jsou využíváni také při armádních operacích.

Za močení do moře budou ve Španělsku padat pokuty

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám