Hlavní obsah

Vegetariánka ochutnala burger a stala se z ní řeznice

Novinky, tcs

Když jí bylo devatenáct let, stala se vegetariánkou. Australanka Tammi Jonasová zůstala věrná svému přesvědčení deset let. Pak ale stačilo jedno sousto šťavnatého burgeru a do chutě masa se opět zamilovala. A to natolik, že se stala vyhlášenou řeznicí a chovatelkou prasat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nyní devětačtyřicetiletá Tammi Jonasová pochází z farmářské rodiny v americkém Oregonu. Když jí bylo devatenáct let, přečetla si knihu australského filozofa Petera Singera Animal Liberation, která mimo jiné pojednává o podmínkách, ve kterých hospodářská zvířata žijí. Tehdy se stala zapřisáhlou vegetariánkou.

Uplynulo deset let, během nichž se mnoho změnilo. Tammi se odstěhovala do australského městečka Eganstown, vdala se a porodila dvě děti. Když čekala třetí, její chutě se změnily. „Byla jsem těhotná už dvakrát předtím, ale ve třetím případě jsem začala být nebezpečně chudokrevná,“ uvedla Tammi pro Daily Mail, který o jejím příběhu informoval.

 Tammi Jonasová s manželem a rodinou

I kvůli dítěti nechtěla Tammi s chutí na maso bojovat, a tak opět po dlouhých letech spořádala pořádný burger. Vášeň pro maso se jí zase vrátila, i když tvrdí, že v případě vepřového a drůbeže se musela dlouho přemáhat. Zato skopové a hovězí jí zachutnalo okamžitě.

Zabití zvířete nemusí být neetické, tvrdí farmářka

„Cítila jsem se zdravější, protože jsem tělu dodala, co potřebovalo,“ uvedla Tammi s tím, že svým zásadám se nezpronevěřila. Stále si velice pečlivě vybírala, odkud maso, které jí, pochází. A právě potřeba nabídnout zákazníkům maso, které pochází z eticky chovaných stád, přimělo po letech Tammi, aby si s manželem Stuartem založili farmu a řeznictví.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Random life event number 7,436 was skinning two pig carcasses today for an art project examining anthropomorphism & the common DNA in pigs & humans by @darrentannytan - exhibition in Kyneton in December... this off the back of deliveries yesterday, a very positive meeting with the Ag Vic team re animal industries, a fabulous event Recipe for Disaster curated by the ever-provocative & clever @fairsharefare & along with brilliant comrades @sophielamond & @jen_saw_this (+ Aunty Carolyn & Gyorgy Scrinis)... and the rest of the day cutting with @journey.to.sustainability @soulbeweaver & the promising & delightful young farmer @adam_smit_h. Tomorrow, our final Salami Day for 2019! #randomlife #jonailyf #foodsovereignty #mistressmeatsmith #halfwaythroughaugust🙌🏻 💃💪🔪✊❤️🙏🏻😴

Příspěvek sdílený Tammi Jonas (@tammois), Srp 16, 2019 v 12:58 PDT

Když se pak manželé rozhodovali, jaká zvířata chtějí chovat, Tammi měla jasno. „Věděla jsem okamžitě, že to budou prasata, protože s nimi se zachází zdaleka nejhůř,“ uvedla v rozhovoru pro australský server 10 Daily. Nyní už manželé na farmě chovají i krávy a drůbež.

Aktivisté jedli před veganským obchodem veverky, dostali pokutu

Koktejl

Podnik Jonai Farm, který splňuje ta nejpřísnější etická měřítka, vede Tammi a její manžel už devět let. „Někteří lidé mají etickou hranici nastavenou tak, že zabíjení zvířat je špatné. Já to tak nevidím. Nemyslím si, že je neetické zabít zvíře kvůli jídlu, pokud mělo zvíře předtím dobrý život,“ uzavřela Tammi, která stále bojuje za zlepšování prostředí, ve kterém hospodářská zvířata žijí.

Reklama

Výběr článků

Načítám