Hlavní obsah

V australském parku se zrodilo jedno z nejroztomilejších zvířecích přátelství

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Somersby

Nečekané, ale zato velmi rozkošné přátelství vzniklo mezi dvěma mláďaty v australském zoo parku. Roční samice koaly Ash se tam skamarádila s desetiměsíční klokaní slečnou Frankie a jedna bez druhé nedá ránu. Každý den spolu tráví společné chvíle, píše server listu The Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z mláďat koaly a klokana se stala nerozlučná dvojiceVideo: Reuters

 
Článek

Koala Ash je jednou z prvních, která se v parku narodila loni v lednu v rámci chovatelského programu po ničivých lesních požárech z přelomu let 2019 a 2020, při kterých přišly o život desetitisíce živočichů. Když poprvé přilezla do výběhu k Frankie, ošetřovatelé čekali, co se stane.

„Nemohl jsem tomu uvěřit, když jsem to viděl poprvé. Ale teď je to součást denního rituálu, vidět Ash a Frankie, jak si spolu hrají,“ uvedl ošetřovatel Hewin Hochkins. Při prvním setkání malé klokáně zrovna obědvalo, když si ho zvědavá koala přišla očichat.

Frankie se do parku dostala spolu s matkou, která trpěla zánětem vaku a mastitidou. Mládě si začalo tak silně sát nohy, až si přivodilo vředy. Dostalo tedy cosi jako ponožky. Ošetřovatelé ho pravidelně umísťují do koalího výběhu, aby se tam socializovalo a učilo se skákat, než se vrátí ke své rodině. Kdykoliv ho tam přinesou, Ash k němu okamžitě přiběhne.

„Z Ash a Frankie vyrůstají nádherné slečny s úžasnými osobnostmi. Obě milují setkání s lidmi. Frankie nohy se každým dnem zlepšují a díky Ash po výběhu víc skáče,“ dodal Hochkins.

Reklama

Výběr článků

Načítám