Hlavní obsah

Rozvodněnou řeku musel překonat buddhistický mnich po laně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko ochromily vydatné deště. Ničivá síla vodního živlu postihla především infrastrukturu země. Lidé se ale musí pohybovat dál, jakýmkoliv způsobem. A platí to i pro buddhistické mnichy.

BEZ KOMENTÁŘE: Rozvodněnou řeku musel překonat buddhistický mnich po laněVideo: AP

 
Článek

Na záběrech z 2. července je vidět, jak starší buddhistický mnich v provincii Maehongson na severu Thajska překonává rozvodněnou řeku, která strhla silniční most, co přes ni dříve vedl. Mnichovi  nezbývá nic jiného, než nasednout na lanový skluz a řeku překonat pomocí lan. Za povzbuzování a pomoci dalších lidí toužících překonat řeku, se mu to podaří. Nicméně nijak pohodlně takový způsob přepravy nevypadá.

O den později, tedy 3. července, místní postavili přes řeku alespoň provizorní most, aby přes řeku mohli přecházet chodci a přejíždět menší vozidla. Ten vydržel přesně do 4. července, kdy ho opět smetla voda z vlny vydatných lijáků.

Thajsko a další země jihovýchodní Asie, jako je Malajsie, Indonésie a Filipíny jsou uprostřed deštného monzunového období, počasí navíc silně ovlivňuje také nebezpečný tajfun Čába.

Reklama

Výběr článků

Načítám