Hlavní obsah

Řidič kamionu našel mezi zuby svého syna perlu za miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí se usmálo na thajského řidiče kamionu, 40letého Monthiena Jansuka. Na tržišti v thajské provincii Chonburi si 10. února koupil ústřice za 50 bahtů, tedy asi 35 korun. Když si pak na nich se svou 44letou ženou Wasanou a se svým synem pochutnával, našel v nich vzácnou perlu za miliony.

Foto: Profimedia.cz

Monthien Jansuk pózuje s potvrzením gemologů o pravosti jeho perly.

Článek

Gemologové 16. února potvrdili, že perla, kterou našel Monthien mezi zuby svého syna, je mimořádně vzácná oranžová melo. Má 65,57 karátu a váží 13,114 gramu.

Chudý rybář objevil na pláži poklad, bude z něj milionář

Koktejl

Podle gemologů je její cena vyšší, než jakou by kdo byl ochoten zaplatit. U podobných perel se totiž cena pohybuje okolo 36 tisíc korun za karát. Teoreticky by se tak cena měla pohybovat okolo 2 milionů 300 tisíc korun. Monthien by za ni rád získal alespoň milion bahtů, tedy 750 tisíc korun.

Nejprve si mysleli, že jde o vejce

„Nespěchám. Perlu jsem dal do sejfu v bance a počkám si, až se najde někdo, kdo za ni zaplatí pořádné peníze. Až se to podaří, tak půjdu do důchodu a budu trávit čas s rodinou,“ svěřil se nálezce pro agenturu AP.

Monthien s dětmi na motorce. Za ním sedí jeho syn, který málem perlu spolkl.

Nález perly přirovnává k výhře v loterii. A podobně jako šťastní výherci ani on na svém životě zatím nic měnit nehodlá.

Perla přitom málem skončila v žaludku jeho syna. Poté, co koupil ústřice a nějaké ryby na grilování, se vrátil domů. U oběda pak rodina překvapeně koukala, když syn vyplivl na talíř něco oranžového. Nejprve si mysleli, že se jedná o vajíčko ústřice, ale pak je napadlo, že by se mohlo jednat o perlu.

Reklama

Výběr článků

Načítám