Hlavní obsah

Chudý rybář objevil na pláži poklad, bude z něj milionář

Obrovské štěstí se usmálo na thajského rybáře, který na pláži objevil perlu voluty melounové, jejíž cena se pohybuje v přepočtu okolo sedmi milionů korun. Z chudého rybáře se tak v nejbližších týdnech stane zřejmě milionář.

Foto: Profimedia.cz

Perla má hodnotu asi sedm milionů korun.

Článek

Sedmatřicetiletý Hatchai Niyomdecha objevil vzácnou perlu, když společně se svojí rodinou sbíral na pláží lastury. S identifikací toho, co právě objevil, mu pomohl také jeho o dva roky mladší bratr a jejich šedesátiletý otec.

Téměř osmigramovou perlu poté obdivoval nálezce se svojí manželkou a dvěma dětmi. Následující den se rozhodli, že ověří hodnotu vzácné oranžové perly. Mezitím už do domu nálezce mířili také zvědaví sousedi, kteří se o nálezu dozvěděli.

Foto: Profimedia.cz

Objev zřejmě změní život celé rodině.

„Pár dnů před objevem jsem měl takový podivný sen, kdy mi nějaký pán s dlouhými vousy radil, ať se jdu projít na pláž. Myslím, že to spolu musí nějak souviset,” uvedl Niyomdech, který se nijak netají tím, že perlu prodá za nejvyšší nabídku.

U Brna našli stříbrný poklad z 15. století

Domácí

„Změní to život celé mojí rodiny,” řekl rybář, který v současné době žije velmi skromně. Hodnota perly se pohybuje zhruba okolo sedmi milionů korun, už se ale objevili také vychytralí kupci, kteří nabízeli rybáři zhruba desetinu ceny. To však Niyomdecha rezolutně odmítl.

Momentálně rybář vyjednává s čínským kupcem, který je ochotný zaplatit požadovanou cenu ve výši 10 milionů bahtů (7,2 milionu korun). Chce se však nejdřív na vlastní oči ujistit, že se skutečně jedná o perlu melo, a tak na místo během několika týdnů osobně dorazí.

Perly voluty melounové (Melo melo) jsou velmi vzácné. Oranžová barva navíc patří k těm nejvzácnějším, což ještě zvyšuje její hodnotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám