Hlavní obsah

Při stěhování se propadl podlahou do studny, na kterou všichni zapomněli

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré domy skrývají mnohá tajemství, třeba staré a desítky let nepoužívané studny. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil jistý Christopher Town, který svému příteli pomáhal se stěhováním v domě v americkém Guilfordu. Náhle se pod ním propadla podlaha a on se zřítil do hluboké díry. Že jde o studnu, prozradilo hlasité žbluňknutí o zlomek vteřiny později.

Foto: Guilford Police Department

Studna byla ukryta pod podlahou a léta o ní neměl nikdo ani tušení. Dokud se do ní nezřítil Christopher Town.

Článek

Town právě stěhoval nábytek do nového domu svého známého, když uslyšel zlověstné zapraskání. „Podíval jsem se dolů a uviděl podlahu, jak padá do díry pode mnou, a pak už jsem jen padal,“ shrnul stručně nepříjemný zážitek muž z Connecticutu pro místní zpravodajský server WITIC.

Ve studni hluboké něco přes devět metrů byla naštěstí stále voda, která jeho pád zbrzdila. Town nicméně nemohl dosáhnout na dno, a tak zatímco jeho přítel volal tísňovou linku, muž se držel kamenité zdi studny a zoufale šlapal vodu.

Hasiči přijeli do několika minut. Hodili Townovi záchrannou vestu a následně se pro něj jeden z nich spustil na laně. Town byl podchlazený, ale utrpěl jen lehká zranění, přesto byl raději převezen na pozorování do nemocnice.

Spadl do studny, když utíkal před psem. Zachránili ho až po šesti dnech

Koktejl

Ukázalo se, že dům byl postaven v roce 1843. Tehdy se ještě studna nacházela venku. V roce 1981 byl však dům přistavěn a zrenovován. „V nějakou dobu byla přes studnu položena prostá dřevěná podlaha, bez podkladu nebo alespoň víka na studnu,“ uvedlo Guilfordské policejní oddělení.

Dokud byl všechen nábytek na svém místě, nikdo přes studnu nechodil a postupně se na ni zapomnělo. Ovšem stěhování to změnilo a obětí se stal právě Town. „Je velice důležité poznamenat, že některé starší historické domy mohou skrývat rizika, která nebyla odstraněna současnými nařízeními o bezpečnosti,“ dodala policie.

Skákající opice pomohly zachránit levharta, který spadl do studny

Koktejl

„Hasiči byli neuvěřitelně profesionální,“ uvedl Town. „Odvedli báječnou práci a v podstatě mi zachránili život. Není jisté, že bych tam zemřel, ale tam dole jsem už začínal být stále více podchlazený,“ uzavřel šťastný Town.

Reklama

Výběr článků

Načítám