Hlavní obsah

Spadl do studny, když utíkal před psem. Zachránili ho až po šesti dnech

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu perný týden má za sebou devětadvacetiletý Brit Jacob Roberts. Téměř celý ho totiž strávil na dně vyschlé čtyřmetrové studny. Po šesti dnech konečně zaslechl jeho volání o pomoc farmář, který šel kolem na pastvu.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři ošetřují vysíleného Brita uvězněného ve studni.

Článek

Když šel v sobotu farmář z vesnice Pecatu na Bali kolem vyschlé vodní nádrže, zaslechl zoufalé volání o pomoc. K jeho údivu se na dně čtyřmetrové betonové studny nacházel mladý Brit ve velmi složité situaci.

Jak později Roberts uvedl záchranářům, v pondělí utíkal před psem, který ho pronásledoval. Proč, to už Brit neuvedl. Při úprku však přehlédl velkou studnu a zřítil se přímo do ní. Při pádu si zlomil nohu, vylézt proto už nedokázal a mobilní telefon u sebe neměl.

Ve studni pak strávil dlouhých šest dní, než ho objevil farmář a přivolal pomoc. Svědci záchrany uvedli, že ve studni byla louže vody, která nejspíše Brita zachránila. „Vypadal pohuble a zraněný,“ uvedl policejní šéf Yusak Agustinus Sooai. Brit byl převezen do nemocnice a není v ohrožení života.

Trosečníky zachránila plovoucí lednice

Koktejl

Vesnice Pecatu se nachází blízko populárního turistického resortu Nusa Dua, z vyjádření místních úřadů však není patrné, zda je Jacobs obyvatelem Bali, či turistou. Ostrov je kvůli pandemii koronaviru už několik měsíců uzavřen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám