Hlavní obsah

Polonahá aktivistka narušila minutu ticha za prince Philipa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory prosbám Buckinghamského paláce, aby lidé během pohřbu prince Philipa dodržovali protikoronavirová opatření, se u Windsorského hradu shromáždily davy lidí. Toho využila i jedna z aktivistek, která polonahá svým křikem přerušila minutu ticha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polonahá aktivistka narušila minutu ticha za prince PhilipaVideo: Reuters

 
Článek

Celonárodní minuta ticha, kterou začínal vlastní smuteční obřad, dodrželi i lidé, kteří se shromáždili venku před Windsorem.

Tedy až na jednu z žen, která využila ticha a krátce po uplynutí oné minuty, kdy lidé začali tleskat princi Philipovi, se vysvlékla do naha a začala vykřikovat různá hesla. Podle všeho protestovala proti znečišťování planety a týrání zvířat. „Zachraňte planetu, zachraňte stromy,” křičela mimo jiné žena. Policistům se povedlo aktivistku brzo odvést pryč.

„Musela si myslet, že přitáhne pozornost. Ale bylo to akorát trapné. Musí být lepší místo a čas na protestování, než když se snažíme připomenout si někoho, kdo právě zemřel,” uvedla sedmnáctiletá Aida Inauatová, která stála poblíž.

Pohřeb prince Philipa

Evropa

Nutno dodat, že princ Philip byl sám velkým zastáncem ochrany přírody, boje proti změně klimatu a ochrany ohrožených druhů (byl mimo jiné spoluzakladatelem Světového fondu na ochranu přírody – WWF). Těžko říct, co by však řekl na formu protestu – vzhledem k jeho smyslu pro humor by ho nejspíš pobavila.

Reklama

Výběr článků

Načítám