Hlavní obsah

Pokažené narozeniny? Gibon Rainer si z ukradeného dárku hlavu nedělal

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V oaklandské zoo slavil své sedmé narozeniny gibon běloruký jménem Rainer. Zdá se ale, že mezi gibony se úcta k oslavenci příliš nepěstuje. Rainerův kamarád Mei se totiž v nestřežené chvíli, kdy je oslavenec zaneprázdněn rozbalováním dárku, zmocní daru jiného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zatímco gibon Rainer rozbaluje narozeninový dárek, jeho kamarád ho okradeVideo: Reuters

 
Článek

Kdyby lidskému oslavenci sebral na narozeninové party nějaký kamarád ještě zabalený dárek, pravděpodobně by to vedlo ke sporu. Jak je ale vidět na videu pořízeném 21. října, gibona Rainera to příliš nerozhodilo a dál se věnoval tomu, co se ukrývá v zabalené krabici, kterou měl zrovna v rukou.

Více hulmanů než v Ostravě mají jen v Indii

Koktejl

Gibon běloruký patří k nejznámějším představitelům čeledi gibonovití. Jeho domovským prostředím je horní a střední stromové patro opadavého monzunového a stále zeleného tropického deštného pralesa. Potkat ho můžeme v jihovýchodní Asii, vyskytuje se také na Sumatře.

Zajímává je na gibonech bělorukých jejich hustá srst, která chrání gibona před deštěm. Existuje několik barevných variant, mohou být okrově zbarvení, béžoví, hnědočervení, tmavě hnědí i černí. Ruce, nohy a obruba obličeje jsou vždy bílé.

Reklama

Výběr článků

Načítám