Hlavní obsah

Pes při nehodě vyletěl z auta. Našli ho po dvou dnech, jak hlídá ovce

Pro dvouletého psa Tillyho to nebylo příjemných 48 hodin. Nejprve při autonehodě proletěl rozbitým zadním oknem vozu, aby se vzápětí svým páníčkům ztratil v prérii amerického Idaha. Rodina Oswaldových se už téměř vzdala naděje, že by mohla svého psa najít, když ho objevili místní farmáři, jak jim hlídá stádo ovcí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo v neděli krátce před polednem na dálnici nedaleko města Rathdrum v severním Idahu. Lidé zůstali nezranění, během srážky se však rozbilo zadní sklo a Tilly proletěl oknem ven. I on vyvázl bez zranění, byl ale v šoku a tryskem zamířil do prérie.

Linda Oswaldová, matka rodiny, uvedla, že když se záchranáři dostali k vozu, nabádali ji, ať zůstane na místě, dokud zdravotníci nezjistí, že jsou všichni v pořádku. Linda však neposlechla. „Musím najít Tillyho,“ řekla jim suše.

K Oswaldové se připojil zbytek rodiny a pět šest lidí, kteří byli poblíž. Hledali v okolí nehody, ale marně. „Lidé stále chodili,“ přiznala dojatá Oswaldová serveru Spokesman.com. Rodina vzdala hledání po deseti namáhavých hodinách, někteří však nepřestávali hledat ani v noci. „V půl třetí ráno byli venku nějací lidé a koukali se po něm,“ uvedla žena.

Oswaldová přisuzuje vstřícnost lidí i pandemii. „Zničehonic lidé ucítili příležitost dostat se ven a pomoci, i kvůli takové maličkosti, jako je ztracený pes,“ řekla Oswaldová.

Neznámý pes na farmě

Ani druhý den pátrání nepřinesl kýžený výsledek. Lidé fotku Tillyho sdíleli na sociálních sítích, a kdo mohl, v okolí města po psovi pátral. Jenže prérie je velká a Tilly mohl být kdekoliv.

Informaci o ztraceném psovi zaznamenal i Tyler Potter, který vlastní se svými bratry Trevisem a Zanem rozlehlou farmu. Když v úterý kontroloval pasoucí se stáda ovcí, povšiml si, že jejich australský ovčák Hooey vypadá poněkud podivně. Jeho srst byla nějaká tmavší.

Když se Tyler svěřil Travisovi, jeho bratr nad tím moc nepřemýšlel. O něco později však potkal Zanea, který mu řekl, že když se ten den pokoušel Hooyeho přivolat, pes nereagoval. „Hooey přiběhne okamžitě, když ho zavoláte. Tenhle pes sklopil uši a začal utíkat pryč,“ uvedl Travis.

Mladý býček hledá svoji identitu. Teď si myslí, že je pes

Koktejl

Bratrům v tu chvíli došlo, že by se mohlo jednat o jiného psa. A že by to mohl být Tilly. Zane se proto vypravil psa odchytit. V tu chvíli na farmu dorazil jeden ze zástupců šerifa poptat se, zda psa na farmě neviděli. Bratři pro něj měli dokonce ještě něco lepšího a překvapenému policistovi Tillyho rovnou předali. Ještě ten den pes zamířil za svou rodinou.

Ovčáctví má Tilly v krvi

Obě rodiny, Potterovi i Oswaldovi, jsou přesvědčeny, že Tilly dělal, co je pro něj přirozené. Když narazil na stádo, snažil se ho hlídat, protože to má v genech. „Shání dohromady všechno,“ smála se Linda Oswaldová. „Když s ním jdu do parku, snaží se nahnat všechny lidi do jedné skupiny,“ vysvětlila.

Hvězdou vystoupení nebyl irský prezident, ale jeho pes

Koktejl

Ukázalo se, že pes je naprosto v pořádku. Jen měl obrovskou žízeň. „Myslím, že byl taky trochu naštvaný. Jako kdyby nám říkal: Hele, nechali jste mě 48 hodin v prérii,“ popsala první okamžiky shledání Linda Oswaldová. Nyní už je Tilly opět spokojeným rodinným psem. Kdoví, třeba před ním ještě leží ovčácká budoucnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám