Hlavní obsah

Mladý býček hledá svoji identitu. Teď si myslí, že je pes

Obyvatelům v australském pobřežním městečku Broome se v posledních týdnech nabízí netradiční podívaná. Ve vlnách oceánu tam totiž skotačí i dvouměsíční telátko Peanut, které jeho majitel venčí společně se svými psy. Zachráněný býček dokonce nabyl přesvědčení, že je jedním z nich.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Peanuta potkal složitý osud. Jeho matku zřejmě srazilo nákladní auto a telátko zůstalo u cesty osamělé. Zachránil jej majitel zvířecí farmy Edward Foy, který mládě vzal k sobě mezi ostatní zvířata. Peanut se velmi rychle sžil se šesti psy, prasaty, slepicemi či pávy.

Dvouměsíční brahmanský býk teď s velkou oblibou chodí na procházky na vodítku se svými kamarády. Dokonce se s psy skamarádil natolik, že se začal chovat jako jeden z nich a svého páníčka doprovází třeba při rybaření, uvedl tamní server ABC.

„Zatím ho musíme krmit speciálním mlékem, což měsíčně vyjde na poměrně dost peněz, ale určitě to za to stojí. Už kdysi jsme měli doma krávu jako mazlíčka, takže to není žádná novinka. Peanut se zatím trochu hledá a možná se cítí spíš jako pes,” říká o svém nejnovějším přírůstku na farmě Foy.

Ten se neobává ani budoucnosti, kdy z telátka vyroste až tunový býk. „Je to o výchově. Necháme ho žít přirozeně, akorát mu možná budu muset na rohy přilepit takové ty pěnové hračky z bazénu, aby to tolik nebolelo, až mě nabere na vidle,” žertoval Foy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám