Hlavní obsah

Opilí brkoslavové vrážejí lidem v Texasu do oken

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok touto dobou se do severního Texasu tradičně navracejí brkoslavové američtí. Letos však Texasané upozorňují na jejich chování. Ptáci jsou totiž dezorientovaní a nalétávají lidem do oken. Mohou za to zkvašené bobule.

Foto: Profimedia.cz

Brkoslav americký (ilustrační foto).

Článek

Na podivné chování brkoslavů upozornilo nesčetně obyvatel města Fort Worth, které znepokojilo jejich dezorientované popolétávání a občasné nalétávání do oken.

„Protože se brkoslavové živí převážně bobulemi, může se stát, že sní bobule, které zkvasily,“ uvedla bioložka Rachel Richterová z texaského ministerstva životního prostředí, která se zabývá životem divoké zvěře v zalidněných oblastech. „Někdy to krapet přeženou a pak se intoxikují,“ dodala.

Nicméně vysvětlila, že podobné stavy jsou u těchto i jiných ptáků celkem běžné. Zvýšený počet pozorování opilých brkoslavů přičítá spíše tomu, že lidé tráví kvůli pandemickým opatřením více času doma přes den, kdy jsou brkoslavové aktivní.

Veverka se opila, když šla na lup zkvašených hrušek

Koktejl

Brkoslav americký (Bombycilla cedrorum) se v Texasu zdržuje od konce prosince do dubna. Většinu roku se vyskytuje v jižních oblastech Kanady a přezimovává v jižních oblastech USA, ve Střední Americe a v některých severních částech Jižní Ameriky.

Foto: Profimedia.cz

Brkoslav americký (ilustrační foto).

Reklama

Výběr článků

Načítám