Hlavní obsah

Odešla na věčnost, na poslední chvíli si však stihla vzít muže svého srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv jednatřicetiletá Heather Mosherová z amerického Connecticutu trpěla nejtěžším stádiem rakoviny prsu, toužila si vzít muže svého srdce. Svatba se nakonec uskutečnila v loňském roce jen pár dní před Vánocemi, Heather však pouhých 18 hodin po obřadu zemřela, píše britský Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Heather trpěla nejtěžším stádiem rakoviny prsu. Nádorové onemocnění se jí navíc rozšířilo do celého těla, a tak bylo pro její blízké takřka nevyhnutelné se s ní v brzké době navždy rozloučit.

I když byl její zdravotní stav velmi vážný, Hether se toužila vdát za svého přítele Davea. Sňatek byl původně naplánován na 30. prosince, lékaři jim však doporučili obřad raději uspíšit.

Nakonec se uskutečnil pouhé dva dny před Vánocemi v malé kapli v nemocnici v Hartfordu. Fotka, na níž Heather na nemocničním lůžku oslavuje splněný sen, obletěla celý svět a dotkla se srdcí mnoha lidí, neboť pouhých 18 hodin poté, co přes kyslíkovou masku řekla Daveovi své ano, bohužel vydechla naposled.

„Ačkoliv se jí rakovina rozšířila po celém těle, stejně zvítězila. Zvítězila proto, že jsme společně dosáhli našeho vysněného cíle a vzali jsme se. Je to ta nejsilnější a nejodhodlanější osoba, kterou jsem kdy potkal,“ řekl Telegraphu vdovec Dave.

Reklama

Výběr článků

Načítám