Hlavní obsah

Nad japonským městem se objevilo UFO

Novinky, tcs

Středeční odpoledne rozvířily v Japonsku záběry neznámého létajícího předmětu balonovitého charakteru, který byl zachycen nad městem Sendai. Video kolovalo na sociálních sítích a uživatelé se předháněli v teoriích, co za podivným předmětem stojí – od mimozemšťanů přes spojitost s koronavirem až po nástroj severokorejské propagandy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: UFO nad JaponskemVideo: Reuters

 
Článek

Neznámé těleso bylo spatřeno odpoledne místního času nad městy Sendai a Murata v prefektuře Mijagi. Poprvé byl předmět zachycen brzo ráno a ve vzduchu se podle sendaiského meteorologického úřadu vznášel několik hodin.

Pokud bychom dali za pravdu nadšencům teorie o mimozemském letounu, v tomto případě bychom zároveň museli konstatovat, že mimozemské civilizace používají poněkud zastaralé technologie. Objekt se totiž skládal z jakéhosi balonu, pod kterým byla připevněna konstrukce křížovitého tvaru.

Pentagon zveřejnil nahrávky UFO. Chce zamezit spekulacím

Zahraniční

Na první pohled by se mohlo jednat o meteorologický balon. „Nic takového jsme nevypouštěli do vzduchu, nemáme tušení, co by to mohlo být,“ uvedl meteorologický úřad. „Konzultovali jsme to se sendaiskými úřady a s ministerstvem obrany, ale ti také nic netuší,“ dodal úřad ve svém prohlášení.

Bývalý maďarský pilot tvrdí, že viděl UFO

Koktejl

To samozřejmě byla voda na mlýn dalším konspiračním teoretikům. Někteří tvrdili, že se jedná o balon, který rozprašuje koronavirus. Jiní považovali balon za severokorejský. Ti nakonec nemusí být tak daleko od pravdy, podle úřadu konstrukce pod balonem vypadá jako nějaké pozorovací zařízení. Otázkou zůstává, komu balon vlastně patří.

S nejroztomilejší teorií o tom, co vlastně bylo ve středu na obloze vidět, však přišel twitterový uživatel @maximum083, který celou záhadu vysvětlil obrázkem.

Samotný výraz UFO neznamená, že se musí jednat o mimozemskou loď. Jedná se o zkratku výrazu Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět).

Ovšem tím, jak byl název zprofanován snahami o senzaci, většina lidí si ho s mimozemšťany spojuje. Proto ministerstva obrany, která se tímto fenoménem zabývají z bezpečnostních důvodů, dávají raději přednost termínu UAP (Unidentified Aerial Phenomena – neidentifikovaný vzdušný fenomén).

Reklama

Výběr článků

Načítám