Hlavní obsah

Můj dům, můj hrad. Pes si bydlí přímo královsky

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiletý pes jménem Archie se na stará kolena dočkal vskutku nevídaného bydlení. Takového, ve kterém nebydlí ani psi královny Alžběty. Majitelé Archiemu totiž nechali postavit boudu ve windsorském stylu v hodnotě zhruba 5000 liber (144 641 korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pes si bydlí doslova královskyVideo: Reuters

 
Článek

Susan a Michael Crosslandovi z hrabství West Yorkshire jsou nadšenými fanoušky královské rodiny. Po narození mladého královského prince teď s napětím očekávají královskou svatbu prince Harryho a Meghan Markleové a slavnostní náladě neunikl ani jejich desetiletý miláček Archie.

Pes plemene Lhasa Apso dostal nový příbytek v podobě dva metry vysokého, ručně malovaného hradu ve Windsorském stylu. Pochopitelně je hrad náležitě vyzdoben britskými vlajkami a královskými standartami.

„Chtěli jsme udělat něco s Archiem, když teď bude královská svatba a všechno. My si ten den strašně užijeme, tak jsme si řekli, proč mu neudělat boudu jako Windsor, aby si svým způsobem mohl užívat s námi,“ svěřila se v rozhovoru pro BBC Susan Crosslandová.

Jen tak někoho pes dovnitř nepustí

Objednaná bouda předčila jejich očekávání. „Ani jsme netušili, že to bude tak velké,“ uvedl Michael. Samotný Archie se prý v boudě rychle zabydlel. Jen podle Susan začíná chytat panovnické manýry. „Je dost vybíravý, koho si pustí dovnitř,“ se smíchem dodala Susan.

Manžele Crosslandovi stála bouda 5000 liber (144 641 korun), částka to ale pro ně nebyla neřešitelná. V loterii totiž v roce 2008 vyhráli jackpot v hodnotě 1,2 miliónu liber (zhruba 34 miliónů korun), od té doby se kromě královské rodiny věnují zejména charitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám