Hlavní obsah

Moderátor glóbů šil do pokrytectví hvězd Hollywoodu: Kdyby IS dělal televizi, chtěli byste roli

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský komik, herec, režisér a moderátor Ricky Gervais, který letos uváděl předávání filmových a televizních cen Zlatých glóbů, se opět činil. Ve svém monologu si vzal na paškál samotné herce a narazil i na známé mediální kauzy.

Foto: Profimedia.cz

Ricky Gervais během 77. ročníku udílení Zlatých glóbů

Článek

Gervais je známým komikem a ve svých vystoupeních většinou nenechá na nikom niť suchou. Jiné to nebylo ani při moderování Zlatých glóbů, kterého se v neděli zhostil celkově popáté.

„Mluvíte o tom, že jste procitli. Kdyby ale Islámský stát spustil svoji vlastní streamovací službu, hned byste volali svým agentům,” narazil mimo jiné na pokrytectví hollywoodských hvězd, které v sále překvapeně zvedaly obočí.

Foto: Profimedia.cz

Komik se svojí partnerkou Jane Fallonovou

„Nechci tady při přebírání cen žádné politické projevy. Prostě si vezměte svoji malou cenu, poděkujte agentovi, poděkujte svému Bohu a táhněte do pr***e,” vyjel zostra na herce. „Nejste v pozici, abyste mohli společnost o čemkoliv poučovat. Nevíte, co je reálný svět, většina z vás ve škole strávila méně času než Greta Thunbergová,” nebral si Gervais servítky.

Epstein byl váš přítel, vmetl hercům

Osmapadesátiletý Gervais si vzpomněl také na kauzu okolo miliardáře Jeffreyho Epsteina, newyorského byznysmena, který měl blízké vztahy s politiky a slavnými lidmi. Zároveň však čelil obvinění ze zneužívání nezletilých dívek a v srpnu minulého roku se ve vazební věznici oběsil.

„Seriál After Life je o tom, že se muž, kterému umře žena na rakovinu, chce zabít. A pořád je to větší zábava než tohle,” zmínil Gervais svůj vlastní seriál, který režíruje a hraje v něm hlavní roli.

„Prozradím vám, že se natáčí druhá série, takže sebevraždu evidentně nespáchal. Stejně jako Jeffrey Epstein. Vím, že to byl váš přítel,” pronesl k zajíkajícímu se publiku. „Zmlkněte, vím to. Ale je mi to jedno,” dodal k hercům.

Zlatý glóbus pro nejlepší film má válečné drama 1917

Kultura

Gervais ve svém proslovu narazil také na vztah herce Leonarda DiCapria s podstatně mladší přítelkyní. „Tenkrát v Hollywoodu trvá asi tři hodiny. Když šel DiCaprio na premiéru, tak na konci filmu pro něj jeho přítelkyně byla už příliš stará,” vtipkoval na adresu pětačtyřicetiletého herce, jenž randí s 22letou Camilou Morroneovou. Právě snímek Tenkrát v Hollywoodu s DiCapriem v hlavní roli letos získal ocenění v kategorii komedie nebo muzikál.

Ve svém proslovu pak pokračoval v ostrých a nevybíravých vtipech, které směřovaly k dalším hollywoodským hvězdám nebo třeba k britskému princi Andrewovi, ačkoliv Gervais dopředu říkal, že letos se bude věnovat spíš celé komunitě celebrit než jednotlivcům.

„Je těžké najít tu hranici mezi komedií a politickou korektností v kombinaci s egem hollywoodských hvězd,” dodal v pozdějším rozhovoru sám komik.

Reklama

Výběr článků

Načítám