Hlavní obsah

Zlatý glóbus pro nejlepší film má válečné drama 1917

Aktualizováno

Válečné drama 1917 bodovalo během letošního udílení cen Zlatý glóbus. Získalo ocenění nejen v kategorii nejlepší film, ale také za nejlepší režii. Film zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války. Snímek tak překvapivě porazil favorizovaná díla Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Celebrity přicházejí na udílení cen Zlatý glóbusVideo: Reuters

 
Článek

Film Tenkrát v Hollywoodu Quentina Tarantina získal Zlatý glóbus v kategorii komedie nebo muzikál. Nejlepším hercem je Joaquin Phoenix z Jokera a mezi herečkami zaujala nejvíce Renée Zellwegerová, která ztvárnila herečku a zpěvačku Judy Garlandovou ve snímku Judy.

V kategorii nejlepší herec v komedii uspěli na Zlatých glóbech Taron Egerton a Awkwafina, ocenění za vedlejší role získali Brad Pitt a Laura Dernová.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Herečka Renée Zellwegerová získala sošku za svůj výkon ve snímku Judy.

Letošní 77. ročník Zlatých glóbů začal plamennou řečí moderátora Rickyho Gervaise, který filmové tvůrce vyzval, aby se při přebírání cen na pódiu nepouštěli do politických témat.

„Nejste tu od toho, abyste veřejnost o čemkoli poučovali, o skutečném světě nic nevíte. Většina z vás strávila ve škole méně času než Greta Thunbergová. Takže pokud vyhrajete, přijďte sem nahoru, svou malou cenu si převezměte, poděkujte svému agentovi a Bohu a pak zase vypadněte,“ řekl publiku v nadsázce britský komik.

Ceny v televizních kategoriích 

Slavnostní večer v kalifornském Beverly Hills odstartoval udělováním ocenění v televizních kategoriích, kde uspěly například seriály Boj o moc, Potvora a Černobyl. Cenu za neanglicky mluvený film dostal jihokorejský snímek Parazit, mezi animovanými filmy uspěl Hledá se Yetti a cena za nejlepší píseň putuje tvůrcům životopisného dramatu o zpěváku Eltonu Johnovi Rocketman.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Herec Taron Egerton se stal nejlepším hercem za film Rocketman

V kategorii televizních minisérií získal Zlatý glóbus herec Russel Crowe za ztvárnění šéfa americké stanice Fox News Rogera Ailese v seriálu Nejsilnější hlas. Australan Crowe si však cenu osobně nepřevzal, protože kvůli rozsáhlým požárům v Austrálii zůstal doma s rodinou, a děkovnou řeč za něj pronesla herečka Jennifer Anistonová. Crowe v ní na dálku vyzval k většímu nasazení v boji proti klimatickým změnám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám