Hlavní obsah

Město v USA okupuje hejno divokých krocanů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé města Toms River ve státě New Jersey se musí mít na pozoru před krocany. Není řeč o Dni Díkůvzdání, který se bude v USA slavit za pár týdnů, ale o hejnu divokých krocanů, kteří se potulují městem a útočí na lidi v jejich blízkosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Desítky krocanů ničí střechy, občas rozbíjejí okna a v některých případech i útočí na lidi. „Nedostal jsem se ani ze dveří. Nemohl jsem dojít ke svému autu, okamžitě na mě zaútočili,“ svěřil se místní televizní stanici News 12 jeden z obyvatel.

„Ozobávají naše střechy a ničí nám auta,“ rozhořčeně komentovala krocaní patálii Donna Scalaová. Požaduje, aby byli ptáci pochytáni a odvezeni někam za město. Pokud možno hodně daleko.

Krocani se u domů objevují nejčastěji za soumraku a za úsvitu. Jejich přesný počet je neznámý, lidé ho však odhadují na desítky. Pozastavují se rovněž nad ironií, že se krocanům zalíbilo právě jejich město. Krocaní samec se totiž v angličtině označuje slovem „tom“.

Město v Ohiu čelí náporu „zombie“ mývalů

Koktejl

Ne všichni jsou ale z nových spoluobyvatel naštvaní. Pošťák Stephen Triolo bere celou věc s ledovým klidem. „Oni si dělají své věci, vy si děláte svoje. Jenom se jim prostě snažíte nepřijít do cesty,“ uvedl pro televizi WPVI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám