Hlavní obsah

Marta Jandová má kostýmy za 120 tisíc, mezi nimi i těhotenské šaty

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Marta Jandová si vyzkoušela roli těhotné ženy. Na zkoušce kostýmů pro připravovaný muzikál Kat Mydlář oblékla i těhotenské šaty s vycpaným bříškem. Všech pět kostýmů, které Marta v muzikálu vystřídá, vyšlo producenta na 120 tisíc korun.

Článek

Marta Jandová v připravovaném muzikálu Kat Mydlář hraje hlavní ženskou roli Dorotky. Střídat se bude s Alžbětou Bartošovou a Radkou Fišarovou. Poprvé si zahraje roli těhotné. Za sebou už má kostýmovou zkoušku, kde si vyzkoušela šaty,  které kostýmní výtvarník pro Dorotku navrhl.

„Zkoušení kostýmů mě vždy hodně baví. Jsou to většinou šaty, které bych si normálně nikdy neoblékla. Takové princeznovské. Takže si takové úlety můžu zkusit a nemusím se cítit divně," říká Jandová.

"Roman dělá nádherné a hodně rafinované šaty. Někdy až šílené. Zkoušela jsem si také jedny s těhotenským bříškem, protože jako Dorotka čekám v příběhu miminko. Bylo to zvláštní vidět se takhle kulatá v dlouhých šatech," dodala Jandová, která v muzikálu vystřídá pět kostýmů. Celková hodnota šatů Dorotky se vyšplhala na 120 tisíc korun.

Nejdražší a zároveň nejobtížnější byl pro výtvarníka Romana Šolce závěrečný - posmrtný kostým. Je speciální v tom, že jsou v černé látce zabudovaná světla a celý kostým bude svítit. Marta ho bude zkoušet během následujících dnů, zatím má jeho zkoušku za sebou jen Radka Fišarová.

Premiéra muzikálu Kat Mydlář bude v divadle Broadway 24. února. V hlavních rolích se vedle Jandové objeví Dan Hůlka, Pepa Vojtek, Petr Kolář, Kateřina Brožová a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám