Hlavní obsah

Kocour se našel po pěti letech 2000 kilometrů od domova

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kteří někdy vlastnili kočku, vědí, že když se tohle zvíře zaběhne, nezbývá než čekat. Pokud kočka chce, vrátí se, pokud uteče daleko, nebo zabloudí, je už jen malá šance, že se znovu se zvířetem shledáte. Ale naděje umírá poslední. Přesvědčil se o tom jeden chovatel z amerického Oregonu.

Foto: Profimedia.cz

Kočka se zatoulala dva tisíce kilometrů daleko od domova. Ilustrační foto.

Článek

Viktor Usov postrádal svého kocoura 5 let. Už se smířil s tím, že pošel, když mu zavolali z Nového Mexika. Volající mu řekl, že pracuje v útulku v Santa Fe a že našli zhruba šestiletou dlouhosrstou černou kočku, která by mu měla podle čipu patřit.

Obelhal letištní kontrolu. Pomohl si čtyřnohým dvojníkem

Koktejl

„To musí být nějaká chyba v systému, není možné, aby to byla moje kočka,“ měl jasno Viktor Usov ze zhruba 2 000 kilometrů vzdáleného Oregonu.

Šťastné shledání po pěti letech

Ale v systému žádná chyba nebyla. Když pracovníci útulku našli kočku potulující se ulicemi Santa Fe, která neměla kolem krku žádný obojek, pokusili se zjistit, zda zvíře není očipováno. A skutečně bylo. Tak zjistili, že se kocour jmenuje Saša a jeho majitelem by měl být právě Viktor Usov.

Přesvědčily ho až fotografie zvířete a několikeré ujištění, že systém pracuje opravdu správně.

„Saša se pustil do velkého dobrodružství a podnikl dlouhou cestu napříč Amerikou,“ svěřil se Usov, který se se svým už oželeným mazlíčkem shledal v úterý 19. listopadu. Přivezl mu ho zástupce útulku Murad Kirdar.

V domě už bydlí nový mazlíček

„Poté, co jsme slyšeli, jak daleko byl Saša nalezen od domova, je pro nás čest, že ho můžeme dovézt domů,“ řekl pro CNN mluvčí American Airlines Curtis Blessing.

Usov vzal kocoura domů, kde se měl navrátilec možnost seznámit se se psem, novým mazlíčkem jeho znovunalezeného majitele. Viktor Usov věří, že si obě zvířata brzy najdou společnou řeč. „Saša byl vždycky tak trochu dobrodruh, rád se toulal venku a mohl na procházku, kdykoliv se mu zachtělo. Jednou se však nevrátil. Je to ale ten nejpřátelštější kocour, jakého jsem kdy poznal,“ uzavřel Viktor Usov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám