Hlavní obsah

I Rusové se diví, proč je tolik slávy okolo pouliční pumpy v Tomsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta sibiřského Tomsku a šéf městského sněmu za velké slávy zahájili provoz pouliční pumpy či spíše pítka, které má životadárnou tekutinou zásobovat obyvatele dvou přilehlých ulic. Nahradit má cisterny, přijíždějící dvakrát v týdnu.

Foto: Profimedia.cz

Město Tomsk má více než 540 000 obyvatel. Zdaleka ne všichni však mají přístup k pitné vodě (ilustrační foto).

Článek

„Odteď není z jakéhokoli obytného domu ke zdroji vody dále než sto metrů,“ chválí se radnice. Ale až přímo do domů voda dosud zavedena nebyla, poznamenal server Newsru.com.

„Vybudování vodovodu je zářný příklad, že společným úsilím dokážeme hodně. Obyvatelé se dočkali dlouho očekávané vody, zbývá už jen připojit se k síti a voda bude i v jejich domech. Kdo to nedokáže vlastními silami, tomu pomůžeme,“ slíbil starosta Ivan Kljajn.

Ceremonie, při které nechybělo slavnostní stříhání pásky, vyvolala na sociálních sítích mnoho sžíravých komentářů, zda se vedení města s půl miliónem obyvatel může skutečně pyšnit pítkem.

„Jestli se věci nadále budou hýbat kupředu tímto tempem, pak je pravděpodobné, že už za sto let se v domech na těchto ulicích objeví i splachovací záchody,“ poznamenal list Novyje Izvěstija.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám