Hlavní obsah

Holčička ztratila v sídle britské královny plyšáka, reakce paláce všechny ohromila

Novinky, zkr
Adelaide

Pětiletá Savannah Hartová z Austrálie ztratila o prázdninách v Buckinghamském paláci, oficiálním sídle britské královny, plyšovou opičku. Po návratu domů proto napsala Alžbětě II., jestli neviděla její Harriet. Co záhy následovalo, všechny ohromilo. Z paláce přišel balík a v něm byl nejen ztracený plyšák, ale ještě dárky navíc, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Buckinghamský palác poslal zpět pětileté Australance opičku, kterou tam ztratilaVideo: AP

 
Článek

Australská předškolačka byla v létě s rodiči na prázdninách v Evropě. S sebou si vzala i Harriet, jednu ze šesti plyšových opic z její mateřské školy v Adelaide. Plyšák už takto s dětmi procestoval půlku světa; kromě Evropy byl i v Africe, Americe a Asii. Cesta do Buckinghamského paláce se pro něj ale stala 13. srpna osudnou.

„Opičku jsme vyndali z taťkova batohu, abychom s ní udělali pár fotek. Následující den jsme jeli výletním autobusem a já jsem si najednou pomyslela: Kde je Harriet?,“ popsala dívčina matka Katie Hartová. Na hledání už ale bylo pozdě, a tak se rodina vrátila domů bez opičky.

Dopis pro královnu

Po návratu ale pracovníci školky spolu s dětmi nelenili a rozhodli se, že napíšou dopis samotné britské královně. Jaké bylo jejich překvapení, když po pár dnech přišla e-mailem odpověď od zaměstnanců paláce, že Harriet se má dobře a na důkaz toho byly přiloženy i fotografie opičky z královniny rezidence.

Následně pak byla hračka poštou odeslána zpět do Austrálie. Spolu s ní přišel i plyšový pes Rex z palácového obchodu se suvenýry a kniha Nosí královna korunu i v posteli?

Během devíti let cestování po světě opičku ukradl pes na pláži na Fidži a jedno z dětí ji zapomnělo ve vlaku v Melbourne. Nadcházející výlet do Úřadu vlády v Adelaide bude jejím posledním, pak prý půjde do penze, píše server CNN.

Reklama

Výběr článků

Načítám