Hlavní obsah

Dva brazilští politici řešili spor o vodní park v zápase MMA

Dva politici se v Brazílii dostali do dlouhodobého sporu ohledně výstavby vodního parku. Po několika měsících, kdy se navzájem ostře napadali v tisku, se rozhodli, že svůj spor vyřeší ručně. Utkali se v ringu podle pravidel MMA a jejich zápas sledovali lidé i na sociálních sítích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dva brazilští politici se utkali v ringuVideo: Reuters

 
Článek

Celé to začalo sporem o vodní park ve městě Borba. Bývalý radní města, pětačtyřicetiletý Erineu Alves Da Silva, nazval současného starostu, devětatřicetiletého Simãa Peixota, švábem a obvinil ho, že úmyslně nechal vodní park na řece, která protéká městem, zchátrat. V září ho vyzval, aby si celý spor vyřídili ručně.

Starosta souhlasil, ale řekl, že jako představitel města se nebude angažovat v nějaké pouliční rvačce, chce jasná pravidla a ring, který k tomu bude určený. A tak vznikla dohoda na tříkolovém zápase podle pravidel MMA.

MMA: Per se, mlať, kopej, ale nekousej

Muži

MMA je zkratka pro smíšená bojová umění. Jedná se o plnokontaktní bojový sport bez využití zbraní, umožňující údery i chvaty, boj ve stoje i na zemi a spojující různé techniky jiných bojových sportů i bojových umění.

Naznačoval podříznutí krku

Utkání, které sledovala celá Brazílie, se odehrálo v neděli 12. prosince. Ring byl postaven v městské tělocvičně. Představení přihlížela řada diváků a nezadalo si s profesionální sportovní akcí. Starosta nastupoval na brazilskou baladu „Um Novo Vencedor“ (Jsem nový vítěz), a když procházel kolem svého soupeře, posunkem naznačujícím podříznutí krku ukázal své odhodlání.

Jednání o prodloužení nouzového stavu přerušila rvačka, Volného vykázali

Domácí

Pak se do sebe oba muži pustili. Bývalý radní Silva slavil úspěch s několika dobře mířenými kopy na nohy, pak se ale starostovi podařilo vyslat direkt pravačkou a poslat Silvu k zemi. Peixoto okamžitě zalehl otřeseného protivníka a zasypal ho sprškou úderů. Ale Silvovi se podařilo se ze svízelné situace vymanit a obrátit ji ve svůj prospěch, kdy to byl nakonec on, kdo posílal jeden úder za druhým na ležícího protivníka.

Kontroverzní výsledek

Oba politici se nakonec ze země zvedli, rozdali si do konce kola ještě pár kopů a úderů a připravovali se na další část souboje. V té se ukázalo, že ani jeden z mužů opravdu není profesionálním sportovcem. Na politicích byla vidět zřetelná únava, ve výrazně pomalejším tempu padlo několik velice pomalých, ale evidentně efektivních úderů.

Bolsonaro čelí vyšetřování. Prohlásil, že vakcína proti covidu urychluje AIDS

Svět

Po třech kolech, ve kterých se zdálo, že má Silva navrch, se dostali ke slovu bodoví rozhodčí, kteří k překvapení všech přihlížejících i médií, která o zápasu referovala, vyhlásili vítězem starostu Peixota. Ani kontroverzní rozhodnutí sudích však nic nezměnilo na tom, že se oba politici objali a nosili jeden druhého na zádech.

Jaký osud čeká vodní park, který bitku vyvolal, není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám