Hlavní obsah

Američan v kostýmu smrtky protestuje proti otevření pláží

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí láká některé Američany z Floridy na znovuotevřené pláže. Chodí na ně také právník Daniel Uhlfelder, ale místo plavek si obléká černou kápi a v ruce třímá kosu. V kostýmu smrtky totiž proti opětovnému zpřístupnění pláží nenásilnou, leč působivou formou, protestuje, píše server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Floridský právník chodí po plážích převlečen za smrtkuVideo: Reuters

 
Článek

Pro mnoho plážových povalečů je těžké zůstat v hezkém počasí doma, a tak vyrážejí chytat bronz. USA při tom mají největší počet nakažených koronavirem i největší počet obětí na světě. Uhlfelderovi proto přijde otevření pláží velmi unáhlené, a tak chce dát svůj názor najevo — kostým smrtky má zdůraznit nebezpečí, které může Američany potkat, pokud nesetrvají doma v karanténě.

„Nejsme v bodě, kdy bychom dostatečně testovali, měli dost dat a byli připraveni na to, co se do našeho státu řítí,“ postěžoval si advokát serveru CNN. S kosou v ruce navštívil už několik pláží ve floridském okresu Walton County a prý byly doslova přelidněné. „Vím, jak krásné a atraktivní naše pláže jsou. Ale pokud nepřijmeme jistá opatření, tak se nám virus vymkne z rukou,“ myslí si Uhlfelder.

Mnohé pláže se otevřely v rámci uvolňování pravidel 4. května. Během první fáze je také umožněno restauracím a obchodům otevřít na 25 procent obvyklých kapacit. Bary nebo fitness centra zůstávají i nadále zavřené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám