Hlavní obsah

Desetimiliardový jackpot si rozdělí 20 lidí, vsadili si společně

Z výherce sobotního jackpotu americké loterie Powerball ve výši 421 miliónů dolarů (10,7 miliardy korun) se vyklubalo hned 20 šťastlivců, kteří se o výhru podělí. Jedná se o zaměstnance jedné firmy, jež loterii hrají společně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: O jackpot ve výši v přepočtu téměř 11 miliard korun se přihlásilo 20 kolegůVideo: WKRN, AP

 
Článek

Dvacítka kolegů pracuje ve společnosti na výrobu dílů pro automobilový průmysl sídlící ve státě Tennessee, odkud také většina z nich je. Zbytek dojíždí ze sousedního Kentucky. Skupina si každou středu a sobotu kupuje tikety za 120 dolarů (necelé 3000 Kč), aby podpořila vzdělávání a stát. Z jednoho utrženého dolaru totiž 40 centů dostávají jednotlivé státy na různé účely.

„Nemyslíte si, že tu loterii vyhrajete, ale děláte to pro zábavu,“ vysvětlila pro USA Today členka skupiny Amy O’Nealová a dodala, že loterii hraje už osm let.

Na základě svého přístupu ani nekontrolovala po večerním slosování čísla a šla si normálně lehnout. Ráno si její syn přečetl, že vítězný tiket byl zakoupen ve městě Lafayette, kde bydlí, a okamžitě šel s otcem svou matku probudit.

„Třásli se mnou... Popadla jsem své tikety, byl to ten třetí. Začala jsem křičet. Musela jsem se na to podívat znova, myslela jsem si, že se mi to zdá,“ popsala Američanka své pocity.

Celý jackpot 421 miliónů dolarů by výherci získali pouze v případě, že by si ho nechali vyplácet v ročních splátkách po dobu 29 let. Při okamžitém vyplacení částky se jackpot smrskne na 254 miliónů dolarů, v hotovosti tak na každého člena skupiny čeká 12,7 miliónu dolarů (323 miliónů Kč). Tuto částku ale musí výherci následně ještě sami zdanit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám