Hlavní obsah

Šťastlivec vyhrál v americké loterii 10,7 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý výherce si po sobotním losování americké loterie Powerball přijde na slušných 421 miliónů dolarů (tedy zhruba 10,7 miliard korun). Podle organizátorů šťastlivec trefil čísly 17, 19, 21, 37, 44, s jackpotovým Powerballem 16 jeden z největších jackpotů v historii. O výhře informovala agentura Reuters.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Tikety na loterii Powerball (ilustrační foto)

Článek

Zatím nikdo se nepřihlásil o výhru, jejíž výše stoupala od sedmnáctého září, kdy se naposled někomu podařilo uhodnout všech šest losovaných čísel.

Jackpot vystoupal ze 403 miliónů dolarů na 420,9 miliónů díky prudkému nárůstu nákupu tiketů na poslední chvíli.

Výherce si může vybrat buď postupné vyplácení celé výhry po dobu třiceti let, nebo jednorázové vyplacení 254,7 miliónů dolarů (asi šest a půl miliardy korun) před zdaněním.

Šance na trefu jackpotu Powerballu je jedna ku 292 miliónům. Zatím nejvyšší výhra padla letos v lednu, kdy si tři šťastlivci rozdělili 1,6 miliardy dolarů (necelých 41 miliard korun).

Powerball se hraje ve 44 amerických státech a také na území District of Columbia, Portorika a na Amerických Panenských ostrovech. Hráči si kupují tikety za dva dolary buď se svými, nebo s náhodně počítačem vygenerovanými čísly.

Z každého utrženého dolaru jde polovina na výhry a 40 centů jednotlivým státům na účely, jako jsou například podpora vzdělávání. Deset procent jde prodejcům tiketů a na další administrativní výdaje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám