Hlavní obsah

Nejtlustší chlapec na světě hubne. Už dojde i do školy

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V deseti letech vážil Arya Permana z Indonésie neuvěřitelných 192 kilogramů. Nemohl chodit do školy, pouze jedl a spal. Tomu se však rozhodla učinit přítrž chlapcova matka. Nastolila mu tvrdou dietu, která začíná přinášet první ovoce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejtlustší chlapec na světě hubneVideo: AP

 
Článek

Morbidní obezita způsobovala chlapci obrovské potíže. Většinu dne strávil vleže a nebyl schopen chodit, sedět nebo si hrát po dobu delší než několik minut. Oblékal se pouze do sarongu, protože jiné oblečení mu nebylo. Navíc se u něj začaly objevovat vážné zdravotní problémy. [celá zpráva]

Aryaova frustrovaná matka z obavy o synův život nastolila „pořízkovi“ tvrdou dietu a začala spolupracovat s dietologem, který jejímu synovi doporučil zdravější stravu, přísné cvičení a režim.

A po několika týdnech a shozených kilogramech pociťuje rozdíl i Arya. Už zvládá nejen sedět, ale i dojít do školy a hrát si se svými spolužáky.

„Slovy ani nemohu vyjádřit, jak jsem šťastný. Je skvělý pocit být zpátky ve škole. Všichni mě mají rádi a i učitelé se ke mně chovají hezky. Spřátelil jsem se se spoustou dětí a hraji si s nimi. Je to taková zábava!“ sdělil nadšený Arya agentuře AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám