Hlavní obsah

Desetiletý chlapec váží 192 kilogramů

Chlapec jménem Arya Permana z Indonésie váží v pouhých 10 letech 192 kilogramů. Jeho apetit se zdá být neukojitelný, ale pokud nezačne dodržovat přísnou dietu, hrozí mu, že zemře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Desetiletý chlapec váží neskutečných 192 kgVideo: Caters News, AP

 
Článek

Když Arya přišel na svět do rodiny farmářů na ostrově Jáva, vážil běžných 3,2 kilogramu. Až ve dvou letech začal nabírat váhu neobvyklým tempem. Jeho rodiče nejprve byli rádi, že syn zdravě jí, jenže zanedlouho se ukázalo, že přibírá až moc.

Dnes situace zašla tak daleko, že Arya přestal navštěvovat školu, protože běžná chůze je pro něj příliš obtížná. Je tak doma, kde vyžaduje neustálou péči. Většinu času stráví jezením a spánkem.

Jeho matka ho vzala k celé řadě lékařů, ti však u jejího syna prý nenašli žádný problém a jen ji odkazovali na lepší nemocnice. Rodinu to stálo hodně peněz, rozhodli se proto, že synovi upraví jídelníček.

„Žádná matka nechce přestat krmit své dítě, ale já už jsem zoufalá. Začala jsem ho proto krmit jen hnědou rýží. Nejsem si jistá, jestli to pomůže, ale je to jediné, co teď můžu dělat,“ uvedla pro Caters News chlapcova matka Rokayah. Somantriová.

Redukce váhy je pro chlapce nutností, už teď má totiž podle rodiny vážné zdravotní problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám