Hlavní obsah

Zájem o druhou skládačku od Samsungu je vysoký

Novinky, ort

Společnost Samsung registruje velký zájem o druhou generaci skládacího telefonu s ohebným displejem. Po týdnu v tuzemských obchodech je přístroj nicméně stále dostupný, v zahraničí se přitom vyprodal už v rámci předobjednávek.

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

 
Článek

Vedení české pobočky Samsungu uvedlo, že novinka Galaxy Z Flip „zaznamenala vysoký zájem“. Kolik kusů této skládačky se prodalo, však zástupci jihokorejského gigantu neprozradili.

„Inovace a ty nejlepší technologie táhnou. To, že lidé mají zájem o naše novinky, potvrzuje přesun od desktopových zařízení a notebooků k chytrým mobilním zařízením. Ukazuje se také, že úplně nová kategorie smartphonů s ohebným displejem byla krokem správným směrem a že lidé chtějí inovace a jsou ochotni si za ně připlatit. Zkrátka chtějí mít to nejlepší,“ prohlásil Tomáš Balík, ředitel mobilní divize společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Samsung odhalil nové krále mobilního světa. A navíc véčko s ohybným displejem

Mobil

V USA byl zájem dokonce tak vysoký, že se přístroj vyprodal už v rámci předobjednávek. Do určité míry je to jistě dáno tím, že cenu nastavil tentokrát výrobce na velmi atraktivní hodnotu. Například v tuzemských obchodech se v rámci předobjednávek nabízí Galaxy Z Flip za 38 990 korun. První generace ohebného smartphonu Galaxy Fold se přitom v loňském roce před Vánocemi nabízela za 50 000 korun.

Galaxy Z Flip nicméně nemá ambice model Fold nahradit, nefunguje totiž jako tablet. Ohebnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Stylové véčko Samsung Galaxy Z FlipVideo: archív výrobce

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu bude mít Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které bude na míru šité ohebnému displeji. Novinku lze totiž otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Uživatel tak může sledovat třeba jen půlku displeje a zbylou část telefonu používat jako stojánek.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung chce zatopit nejlepším iPhonům

Společnost Samsung představila minulý týden hned tři nové vlajkové lodi, které představují jednu z nejvážnějších konkurencí pro nejlepší iPhony od Applu....

8K videa dají pamětím mobilů pěkně zabrat

Fotoaparáty v chytrých telefonech jsou rok od roku kvalitnější, nejnovější generace prémiových smartphonů tak bez problémů zvládají natáčet videa v rozlišení...

Výběr článků

Načítám