Hlavní obsah

Vlajkové lodi nemusí být drahé, TCL zaujme pěti fotoaparáty

Novinky, rim

Ceny vlajkových lodí mezi chytrými telefony zavedených výrobců se šplhají klidně i nad hranici 50 000 Kč. Novinka TCL 20 Pro 5G ale ukazuje, že solidně vybavený smartphone se dá pořídit i levněji, v obchodech se nabízí za baťovských 14 990 Kč.

Představení vlajkové lodi TCL 20 Pro 5GVideo: archív výrobce

 
Článek

TCL 20 Pro 5G je aktuálně tím nejlepším, co je od stejnojmenného výrobce možné zakoupit. Atraktivnější cenovky bylo dosaženo tím, že výrobce nesáhl po tom nejvýkonnějším procesoru, který je aktuálně k mání. Platforma Snapdragon 750G nicméně nabízí velmi solidní pracovní tempo a nezalekne se ani moderních her. A to i díky 6GB operační paměti a 256GB úložišti.

Další ústupek bychom nalezli u displeje. Obrazovka s úhlopříčkou 6,7 palce sice nabízí extrémně tenké rámečky a moderní zakřivení po stranách, nicméně případní zájemci se musí spokojit pouze s Full HD rozlišením. To vlajkové lodě konkurence dnes již nabízí vyšší rozlišení, ale na druhou stranu za nezanedbatelný příplatek.

Nové iPhony byly trefou do černého, poptávka raketově vzrostla

Mobil
Foto: archív výrobce

TCL 20 Pro 5G

Dotykový panel se navíc chlubí technologií NXTVISION 2.0 pro vylepšení obrazu, HDR a pokrytím barevného prostoru DCI -P3 100%. Díky tomu by mělo jít aktuálně o jeden z nejlepších displejů na trhu, alespoň tedy co se věrnosti zobrazení týče.

Žádné další ústupky ve výbavě již nenalezneme, lidé tak u modelu TCL 20 Pro 5G mohou využít hned pět fotoaparátů. Kromě 32megapixelové selfie kamery se nachází na zadní straně čtyři další objektivy. Hlavní snímač pochází z dílny Sony a má rozlišení 48 Mpx.

Foto: archív výrobce

TCL 20 Pro 5G

Dále je k dispozici 16megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát a makro objektiv s rozlišením pět megapixelů. Posledním objektivem na zadní straně je asistent hloubky ostrosti, který nabízí rozlišení dva megapixely.

Zabudovaný akumulátor nabízí kapacitu 4500 mAh, přičemž podporuje rychlé nabíjení Quick Charge 3.2 a bezdrátové 15W nabíjení. Jak již samotný název napovídá, TCL 20 Pro 5G podporuje i mobilní sítě páté generace, které se postupně rozšiřují i napříč Českem.

Foto: archív výrobce

TCL 20 Pro 5G

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám