Hlavní obsah

Nové iPhony byly trefou do černého, poptávka raketově vzrostla

Cupertino

Vyprodané sklady naznačovaly již v uplynulých měsících, že je o nové iPhony s číslovkou 12 v názvu nebývalý zájem. Oficiálně to ale společnost Apple potvrdila až nyní, když zveřejnila finanční výsledky za své druhé finanční čtvrtletí, které skončilo 27. března.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12Video: archív výrobce

 
Článek

Apple se pochlubil, že za zmiňované čtvrtletí zdvojnásobil zisk na 23,6 miliardy dolarů (přes půl bilionu Kč). Velký podíl na tom má právě prodej iPhonů, tržby z mobilní divize totiž stouply o 66 procent na 47,9 miliardy dolarů.

Dařilo se také počítačům Mac a tabletům iPad, ale předčit zájem o jablečné smartphony se těmto zařízením nepodařilo, uvedla agentura AP.

Příchod fialového iPhonu srazil ceny jablečných smartphonů

Mobil

Co novinky umí?

Jednotlivé modely se od sebe liší především velikostí obrazovky. Nový iPhone 12 nabídne 6,1palcovou obrazovku, menší verze pak 5,4palcovou. Dvě velikostní provedení jsou k mání také u luxusnější edice Pro, konkrétně se iPhone 12 Pro pochlubí 6,1palcovým displejem a iPhone 12 Pro Max 6,7palcovým. Verze Pro jsou luxusnější a mají teleobjektiv navíc na zadní straně.

Design všech novinek se dramaticky liší od všech předchůdců. Apple se v podstatě vrací do éry populárního iPhonu 5, kde prim hrály ostré hrany kovového rámu místo zaoblených bočnic.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12

Řada skalních fanoušků jistě tuto designovou změnu uvítá, už jen kvůli tomu, že konstrukce je lehčí, tenčí a v podstatě i menší.

Nárůst výkonu je u další generace iPhonů považován prakticky již za samozřejmost. Zástupci amerického počítačového gigantu se nicméně pochlubili tím, že pracovní tempo je tak svižné, že na jablečných telefonech poběží například i League of Legends, což je populární videohra designovaná primárně pro klasické počítače. Tím dal Apple jasně najevo, jak dramaticky výkon narostl. Je to zásluha čipu Apple A14 Bionic, který mají všechny čtyři novinky.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 Pro

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 a 12 mini

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám