Hlavní obsah

Operátor T-Mobile US dokončil spojení s konkurentem Sprint

New York

Americká telekomunikační společnost T-Mobile US dokončila spojení s konkurentem Sprint. Oznámila to firma, která si tímto krokem upevnila pozici třetího největšího mobilního operátora ve Spojených státech. Sloučený podnik bude působit pod jménem T-Mobile, napsala agentura Reuters.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Americká telekomunikační společnost T-Mobile US se dohodla na převzetí konkurenční firmy Sprint.

Článek

Firmy dohodu o fúzi oznámily již předloni v dubnu, plánovaná transakce však čelila kritice kvůli obavám z negativních dopadů na hospodářskou soutěž. Letos v únoru fúzi schválil soud, který tak odmítl žalobu skupiny amerických států, podle níž by transakce byla v rozporu se zákony o hospodářské soutěži a vedla ke zvýšení cen.

Soud schválil spojení operátorů T-Mobile US a Sprint

Mobil

V loňském roce transakce získala povolení amerického ministerstva spravedlnosti a Federální komise pro spoje (FCC). Souhlas ministerstva byl podmíněn tím, že firmy prodají některé aktivity poskytovateli satelitní televize a internetu Dish Network.

T-Mobile US byl dceřinou společností německého operátora Deutsche Telekom, zatímco firmu Sprint měl pod kontrolou japonský technologický konglomerát SoftBank Group. Ve sloučeném podniku by měl Deutsche Telekom podle dříve zveřejněných podmínek fúze vlastnit 43 procent a Softbank 24 procent. Zbývajících 33 procent by mělo připadat na ostatní akcionáře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám