Hlavní obsah

První Čech si koupil nový iPhone 6S. Spokojen ale není

Novinky, mif

V noci na pátek se začaly v Česku prodávat dlouho očekávané iPhony 6S a 6S Plus. První Čech si svůj vysněný smartphone s logem nakousnutého jablka koupil v Praze na Václavském náměstí, kde se obě novinky začaly prodávat symbolicky šest minut po půlnoci. Po čekání ale nakonec odešel zklamán. Na prodejně totiž neměli konkrétní model, o který stál.

První Češi si koupili nové iPhonyVideo: Novinky

 
Článek

Minulý týden se společnost Apple pochlubila, že nové iPhony trhají prodejní rekordy. Za první tři dny se jich prodalo přes 13 miliónů kusů. A skutečně, při premiéře v sousedním Německu čekaly ve frontách před obchodem Applu stovky lidí. [celá zpráva]

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

V Německu se začaly nové iPhony prodávat 25. září. Ve frontě čekaly stovky lidí.

Česko ale evidentně jablečná horečka letos minula. Do Vodafonu, který začal prodávat modely 6S a 6S Plus jako jediný tuzemský operátor o půlnoci, si přišly novinku koupit jen zhruba dvě desítky lidí. „Jsem tady asi jen 20 minut. Čekal jsem frontu, ale nikdo tady není,“ prohlásil první zákazník, který si přišel koupit nový iPhone.

I když se na jablečnou novinku evidentně těšil, nakonec z prodejny odcházel zklamaný. „Čekání se nám nevyplatilo, i když jsme tu stáli jen chvilku. Ty velký iPhony mají jenom s kapacitou 16 GB a já chtěl alespoň 64 GB nebo 128 GB,“ neskrýval své zklamání první zákazník, který si pro nový iPhone 6S Plus přijel do Prahy až z Mostu.

Foto: Novinky

Zprava první a druhý majitel iPhonu 6S v Česku

Nakonec koupili jiné iPhony, než chtěli

Zklamání čekalo také na druhého zákazníka. Chtěl totiž také přístroj s větší kapacitou úložného prostoru a větším displejem, ten ale bohužel nebyl skladem.

Ani jeden z mužů ale nakonec neodolal, oba si nové iPhony koupili, byť v jiné konfiguraci. „Tento kus jsem vzal jako alternativu. Pokud najdu v jiném obchodě ten iPhone, který jsem chtěl, tak tento vrátím,“ prohlásil nekompromisně druhý majitel iPhonu v Česku.

Apple iPhone 6S a 6S PlusVideo: Apple

Kromě Vodafonu nabídnou nové iPhony také další dva operátoři – O2 a T-Mobile. První jmenovaná společnost už o půlnoci doručila modely 6S a 6S Plus prvním zákazníkům, kteří si je objednali, až do domu prostřednictvím kurýrů.

T-Mobile odstartuje prodej až v pátek od sedmi hodin ráno.

Některým lidem dovezl o půlnoci nový iPhone kurýr na koleVideo: O2

Klidně i za 40 000 Kč

Nové iPhony samozřejmě nabídne od pátku i celá řada dalších tuzemských prodejců. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, se ceny menší verze 6S pohybují v závislosti na kapacitě úložného prostoru od 20 801 Kč do 39 999 Kč.

Za větší iPhone 6S Plus pak zájemci zaplatí od 23 947 Kč do 37 990 Kč. Paradoxně si tak menší verzi někteří tuzemští obchodníci cení více než model s větším displejem.

Obě novinky s logem nakousnutého jablka jsou svým vzhledem prakticky k nerozeznání od loňských modelů, mají i stejné rozměry a úhlopříčky obrazovky – 4,7 a 5,5 palce. Nabízejí ale samozřejmě řadu nových vychytávek, jak Novinky informovaly již dříve. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

Reklama

Výběr článků

Načítám