Hlavní obsah

Apple odstartoval prodeje nových iPhonů. Ve frontě stála i robotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple začala v pátek oficiálně prodávat ve vybraných státech nové iPhony 6S a 6S Plus. Před obchody amerického počítačového gigantu se již tradičně tvořily fronty. Asi nejkurióznější zákaznice čekala na nové chytré telefony s logem nakousnutého jablka ve frontě v australském Sydney – robotka Lucy.

Zájemkyně o nový iPhone místo sebe poslala do fronty robota

 
Článek

Provozovatelkou teleprezenčního robota je Lucy Kellyová. „Obvykle mám práci a další záležitosti, kterých se musím účastnit, a nemohu trávit dva dny čekáním ve frontě, tak mi můj šéf v práci navrhl, ať si vezmu jednoho z robotů a použiji ho, aby stál na mém místě," sdělila Kellyová agentuře Reuters přes iPad.

Foto: AFP PHOTO / APPLE, Profimedia.cz

Robotka Lucy s novým iPhonem

Teleprezenčního robota kalifornské firmy Double Robotics tvoří pohyblivý držák typu Segway, na kterém je připevněn iPad. Ten umožňuje majiteli, aby byl přítomen v daném místě, aniž by se tam osobně dostavil.

Apple iPhone 6S a 6S PlusVideo: Apple

Prodeje mají být rekordní

Analytici očekávají, že za první víkend Apple prodá 12 až 13 miliónů nových iPhonů. Když přišel Apple s novým přístrojem loni, prodalo se ho za první víkend deset miliónů. Jeho prodej v Číně však byl zpožděn.

Foto: Profimedia.cz

Fronta na nové iPhony v německém Berlíně

Fanoušci od San Franciska přes Londýn po Sydney tábořili již několik dní před obchody Applu. [celá zpráva]

O fronty nebyla nouze ani v sousedním Německu. K našim západním sousedům se však sjela celá řada překupníků z arabských zemí a východní Evropy. Ti se budou patrně snažit prodat ve své domovině, kde jablečné smartphony nebudou ještě nějakou dobu dostupné, obě novinky za přemrštěné ceny.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

Kdy se začnou nové iPhony prodávat v České republice, zatím zástupci společnosti Apple neprozradili. S největší pravděpodobností to bude v horizontu několika týdnů.

Někteří tuzemští prodejci přesto novinku nabízejí v rámci předobjednávky. Ceny menšího iPhonu 6S startují na částce 23 990 Kč. Za tuto sumu zájemci podle Zboží.cz získají 16GB paměť. Pokud však zatouží po 128GB verzi, cena se může klidně vyšplhat až na 35 990 Kč. Například 64GB varianta pak vychází na 33 990 Kč. [celá zpráva]

Obě novinky s logem nakousnutého jablka jsou svým vzhledem prakticky k nerozeznání od loňských modelů, mají i stejné rozměry a úhlopříčky obrazovky – 4,7 a 5,5 palce. Nabízejí ale samozřejmě řadu nových vychytávek, jak Novinky informovaly již dříve. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám