Hlavní obsah

Vydělávají miliardy na on-line hrách. Přesto chtějí vyvíjet tituly pro jednoho hráče

Novinky, abr

Studio Rockstar Games se proslavilo v minulosti například titulem Grand Theft Auto V. Ten patří mimochodem mezi pět nejprodávanějších her všech dob, za což tvůrci mohou vděčit i propracovanému on-line režimu pro více hráčů. Díky němu vydělává herní studio miliardy. Ani to ale šéfa podniku nepřesvědčilo o tom, že by se měl přestat věnovat singleplayerovým hrám.

Trailer ke hře GTA VVideo: Rockstar Games

 
Článek

V pořadí pátý díl série Grand Theft Auto se začal prodávat 17. září 2013. Tehdy však hra byla dostupná pouze pro televizní konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Majitelé Xboxu One a PlayStationu 4 se dočkali tohoto titulu až 18. listopadu 2014, příznivci klasických počítačů s operačním systémem Windows až 14. dubna 2015.

Od té doby nicméně prodeje neustále rostou, byť pochopitelně stále pomalejším tempem. V loňském roce tak Grand Theft Auto V pokořilo milník 135 milionů prodaných kopií, což z titulu dělá jednu z nejúspěšnějších her celé historie gamingu.

Sedm let po vydání přibývají ve hře GTA 5 stále miliony nových hráčů

Hry a herní systémy

Prodeje rostou po milionech každý rok právě díky propracovanému on-line režimu, neboť samotný příběh pro jednoho hráče už po letech bude bavit málokoho.

Navzdory tomuto faktu se budou do budoucna soustředit tvůrci ale právě na singleplayerové hry. „Tituly pro jednoho hráče jsou pro nás stále klíčové, snažíme se nabídnout zážitek zaměřený vždy na konkrétní příběh. Přestože úspěch on-line režimů je nepopiratelný, singleplayerové hry budou mít u nás vždy silnou pozici. Věřím, že dovedeme dělat oba žánry najednou stejně dobře,“ prohlásil Strauss Zelnick, ředitel společnosti Take-Two Interactive, do jejíhož portfolia patří právě i Rockstar Games.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA V

Singleplayer není mrtvý

„Někteří konkurenti tvrdí, že singleplayer je mrtvý a budoucnost patří multiplayeru. Tomu ale my nevěříme, oba žánry mají své zastánce a my se budeme soustředit na oba,“ doplnil Zelnick.

O tom, že by mohlo Take-Two Interactive zaříznout tituly pro jednoho hráče se začalo spekulovat již na konci loňského roku, kdy byla vydána hra Red Dead Online. Šlo v podstatě o osekanou hru Red Dead Redemption 2, která za atraktivnější cenu nabízela pouze on-line režim.

Jak je z řádků výše patrné, tyto obavy byly ale liché…

Upoutávka na hru Red Dead Redemption 2Video: Rockstar Games

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

KFC o vlastní konzoli tajuplně mlčí

Krátce před Vánocemi odhalil řetězec rychlého občerstvení KFC svou první herní konzoli. Přestože již od oficiální premiéry uběhl více než měsíc, zástupci...

Výběr článků

Načítám