Hlavní obsah

Sedm let po vydání přibývají ve hře GTA 5 stále miliony nových hráčů

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští měsíc uplyne přesně sedm let od doby, kdy si premiéru odbyla videohra Grand Theft Auto 5. Přestože většina takto starých her by již dávno skončila v propadlišti dějin, v případě titulu od studia Rockstar Games to neplatí. Tvůrci se dokonce nyní pochlubili, že jen v letošním roce si hru koupily miliony dalších hráčů.

Trailer ke hře GTA VVideo: Rockstar Games

 
Článek

V pořadí pátý díl série Grand Theft Auto se začal prodávat 17. září 2013. Tehdy však hra byla dostupná pouze pro televizní konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Majitelé Xboxu One a PlayStationu 4 se dočkali tohoto titulu až 18. listopadu 2014, příznivci klasických počítačů s operačním systémem Windows až 14. dubna 2015.

Od té doby nicméně prodeje neustále rostou, byť pochopitelně stále pomalejším tempem. V současnosti má Grand Theft Auto 5 na kontě již 135 milionů prodaných kopií, což z titulu dělá jednu z nejúspěšnějších her celé historie gamingu.

Mimochodem ještě letos v únoru to bylo pouze 120 milionů. Je tedy zřejmé, že za poslední půlrok titul přilákal dalších 15 milionů hráčů.

Nejúspěšnější hry všech dob. Trhu kraluje Minecraft

Hry a herní systémy
Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA 5

První den vydělala hra miliardy

To, že Grand Theft Auto 5 bude naprostým hitem, bylo jasné už při zahájení prodeje. Jedna z nejočekávanějších her poslední doby na tržbách během prvních 24 hodin vydělala 800 milionů dolarů (15,4 miliardy Kč). Podle serveru The Verge se tak stala nejrychleji prodávaným dílem v historii celé série této populární akční videohry.

Předchozí díl GTA IV byl na trh uveden na konci dubna roku 2008. Za první týden utržila hra rekordních 500 milionů dolarů a po prvním měsíci ji vlastnilo již více než 8,5 milionu hráčů.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA 5

Tři hlavní hrdinové

Zatím všechny díly GTA měly pouze jednoho hlavního hrdinu, jehož celý život ovládal pouze hráč. V pětce jsou tentokráte ústřední postavy hned tři a je mezi nimi možné libovolně přepínat.

Fanoušci, kteří titul zatím neokusili, se mohou těšit na vykrádání bank, policejní přestřelky, automobilové honičky i na role nájemných zabijáků. Pokud je nebude bavit plnit ve hře úkoly, mohou si užívat rozlehlého světa, který GTA nabízí, a stát se spořádaným taxikářem nebo zmrzlinářem.

Více se o hře Grand Theft Auto 5 dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA 5

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám