Hlavní obsah

Padla první hlava za problémový Cyberpunk 2077

Novinky, abr

Cyberpunk 2077 byl jednou z nejočekávanějších her loňského roku. Prakticky od prvního dne ale byla hra terčem ostré kritiky kvůli celé řadě chyb a nedodělků, statisíce lidí dokonce tento titul vrátily. Za všechny problémy nyní podle serveru GamesIndustry padla první hlava.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Polemizovat o tom, že má Cyberpunk 2077 velmi pošramocenou pověst, nemá příliš význam – je to zkrátka fakt. Napravit se to nyní bude snažit Gabriel Amatangelo, který převzal post ředitele vývoje. Ten doposud působil jako kreativní ředitel.

Zmíněnou padlou hlavou je tak Adam Badowski, dosavadní ředitel vývoje Cyberpunku 2077. Smutnit ale rozhodně nemusí, neboť i nadále působí jako vedoucí celého studia CD Projekt Red. Výměna nicméně nasvědčuje tomu, že uvnitř studia kvůli titulu CyberPunk 2077 panují kvůli reakcím hráčů neshody.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Tvůrci přišli o desítky milionů

Prostřednictvím programu „Help Me Refund” požádalo podle zveřejněných finančních výsledků o vrácení peněz 30 000 lidí, což vyšlo CD Projekt Red na 2,23 milionu dolarů (47,9 milionu Kč). Skrze Steam a herní obchody konzolí Xbox i Playstation dále chtělo vrátit peníze 150 tisíc hráčů, což vývojářské studio stálo 10,65 milionu dolarů, tedy 228,5 milionu Kč.

A účet to rozhodně není finální. Zveřejněná data totiž pojednávají pouze za konec roku 2020. Server ArsTechnica poznamenal, že v letošním roce museli tvůrci vrátit v rámci refundací dalších 38,34 milionu dolarů (822,8 milionu Kč).

Dohromady tedy všechny trable s Cyberpunkem 2077 studio stály 51,22 milionu dolarů, tedy v přepočtu 1,1 miliardy korun.

Cyberpunk 2077 vydělal tvůrcům miliardy. Problémům navzdory

Hry a herní systémy

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kdy je možné vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám