Hlavní obsah

Cyberpunk 2077 vydělal tvůrcům miliardy. Problémům navzdory

Novinky, abr

Cyberpunk 2077 byl jednou z nejočekávanějších her loňského roku. Nebývalý zájem ze strany hráčů nebrzdila ani celá řada problémů a nedodělků, za které byli tvůrci terčem ostré kritiky. Smutnit studio CD Projekt rozhodně nemusí, neboť jen díky této hře vydělalo miliardy korun.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Od uvedení hry se tržby podle serveru MSPoweruser vyšplhaly až na rekordních 562 milionů dolarů, což odpovídá 12,1 miliardy Kč. Pro lepší představu o tom, o jak velký balík peněz ve skutečnosti jde – starší hit The Witcher 3: Divoký hon vydělal tvůrcům pouze 210 milionů dolarů (4,5 miliardy Kč).

Cyberpunk 2077 se dočkal prvních oprav, hra běží plynuleji a nepadá

Hry a herní systémy

Je vhodné také zdůraznit, že zisk z prodejů by byl patrně ještě vyšší nebýt problémů, na které si hráči hned po uvedení stěžovali.

Podle nich je titul plný nedodělků a chyb. Navíc je výkonnostně hra tak náročná, že na starší generaci konzolí vypadá grafika velmi chabě. To je koneckonců i jeden z hlavních důvodů, proč se společnosti Microsoft a Sony, které stojí za herními systémy Xbox a PlayStation, rozhodly nespokojeným hráčům na vyžádání vracet peníze za pořízení digitálních kopií.

V letošním roce nicméně vyšly první updaty, které některé ze zmiňovaných chyb řeší.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kdy je možné vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám