Hlavní obsah

Nintendu klesl zisk. Zvrátit to má nová konzole

– Tokio

Japonské společnosti Nintendo klesl v období od dubna do června ve srovnání se stejným obdobím loni čistý zisk o 13 procent na 92,7 miliardy jenů (JPY; 18,2 miliardy Kč). Loni výrazně podpořila tržby firmy počítačová hra Animal Crossing: New Horizon, která se stala hitem, letos se však již tak dobře neprodává. Zisk by měla opět přinést nová konzole Switch OLED, která vyjde letos na podzim.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Článek

Tržby se ve fiskálním prvním čtvrtletí snížily o deset procent na 322,6 miliardy JPY. Prodej herní konzole Switch se snížil o 22 procent na 4,45 milionu kusů, hlavně kvůli poklesu zájmu o menší model Switch Lite. Už na podzim má ale přijít úplně nová konzole.

Patrně největším vylepšením u nového switche je přítomnost OLED displeje, což koneckonců naznačuje už samotný název. Ten by měl nabídnout věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku.

Switch OLED bude stát 9490 Kč, nabízí se s několikaměsíčním předstihem

Hardware

Vylepšeno bylo také vnitřní úložiště, které místo původních 32 GB nabízí nyní kapacitu 64 GB. Ostatní hardware, který se podílí na celkovém výkonu konzole, však zůstal nezměněn. To v praxi znamená, že všechny tituly bude možné hrát přímo na konzoli v rozlišení 720p a v doku u televizoru či monitoru v rozlišení 1080p.

Zmiňovaný dok navíc nově nabízí LAN konektor, samotná konzole se pak chlubí vylepšeným audiosystémem a zcela přepracovaným polohovatelným stojánkem. Ten je nyní větší, měl by tedy být při hraní daleko stabilnější.

Switch OLED se již nyní nabízí v rámci předobjednávky za 9490 Kč, oficiálně prodej startuje 8. října.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Zájem o Animal Crossing klesl

Hra Animal Crossing byla uvedena na trh loni v březnu. Za duben až červen 2020 se jí prodalo deset milionů kusů. Letos ve stejném období však jen 1,26 milionu. Od zahájení prodeje zájemci koupili 33,9 milionu kusů této hry.

Nintendo je hlavním příkladem společnosti, která získala z toho, že se lidé v době pandemických omezení obrátili k domácí zábavě. Analytici ale neočekávají, že by firmě tak silný výkon vydržel i poté, co se obnoví běžné aktivity. Otázkou také zůstává, zda Nintendo bude schopná proniknout i do sektoru her v mobilu či mezi konzole nové generace, které mohou zahrnovat nové technologie, jako virtuální realitu. Plusem pro firmu Nintendo je ale její duševní vlastnictví, které zahrnuje lukrativní zboží a tematické parky.

Firma ponechala beze změny výhled na celý fiskální rok. Zisk se má snížit o 29 procent na 340 miliardy JPY a tržby o devět procent na 1,6 bilionu JPY, napsala agentura AP.

Foto: archív tvůrců

Animal Crossing: New Horizon

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nové herní konzole se ukážou ještě letos

V letošním roce by se měly ukázat dvě zajímavé herní konzole, každá bude přitom z úplně jiného těsta. Zatímco jedna bude lákat na originální hry, druhá bude...

Výběr článků

Načítám