Hlavní obsah

Kolik bude stát základní Xbox v Česku? S cenou půjde proklatě nízko

Novinky, abr

Společnost Microsoft v úterý ukázala nový Xbox Series S, který by měl patřit k nejlevnějším konzolím v celé historii amerického softwarového gigantu. Přestože Microsoft oficiální ceny pro tuzemský trh ještě neuvedl, už nyní je jasné, že Series S bude skoro dvakrát levnější než výkonnější bratříček Series X.

Nový Xbox Series X se začne prodávat před VánocemiVideo: archív výrobce

 
Článek

Zástupci Microsoftu zatím potvrdili pouze cenovku pro americký trh, činit bude 299 dolarů (6700 Kč). Pochopitelně je řeč o levnějším Xboxu Series S, v případě Xka totiž cena ještě nebyla oficiálně stanovena. Podle dřívějších spekulací by však měla činit 499 dolarů (11 190 Kč).

Patrně není potřeba zdůrazňovat, že na českém trhu budou ceny vyšší, neboť k uvedeným částkám bude nutné připočítat náklady na dovoz a daň. Stále však bude platit, že cena pomalejší novinky bude ve srovnání s tou výkonnější zhruba poloviční.

Čekání je u konce, Microsoft ukázal levný Xbox

Hardware

To dokládají také informace, které se podařilo Novinkám získat od samotných prodejců. Podle nich by se cena Xboxu Series S měla pohybovat mezi sedmi a osmi tisíci korun. Výkonnější Xbox Series X by měl pak případné zájemce vyjít na 14 až 15 tisíc. Oficiální cenovky pro tuzemský trh nicméně americký softwarový gigant zveřejní až později.

Se zahájením prodeje se počítá před Vánocemi, konkrétně v průběhu listopadu. Přesné datum také nebylo zveřejněno. Nemůžeme jej ani odhadnout, neboť v minulosti se premiéry uskutečňovaly v různých dnech. Například aktuálně nabízený Xbox One X se na pultech obchodů objevil 7. listopadu, předchozí model Xbox One a Xbox 360 pak 22. listopadu. Pro úplnost dodejme, že první Xbox se začal prodávat 15. listopadu.

Foto: archív výrobce

Xbox Series S

Oba nové Xboxy budou mít úplně odlišný design než předchůdce. Xbox Series X je daleko rozměrnější a má tvar věže tyčící se směrem vzhůru. Konzoli ovšem bude možné položit vedle TV i naležato. Přesto ale zabere více místa než současná generace.

Levnější novinka bude sněhově bílá a na boku bude mít černý kruh, který slouží jako větrací otvory. Z jediného zveřejněného snímku působí tato konzole skutečně kompaktně, je velká zhruba tak, jako kdybyste na sebe postavili dva oficiální gamepady.

Foto: archív výrobce

Xbox Series X

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Konzole Xbox strčí PlayStation do kapsy

Společnosti Sony a Microsoft po několika měsících čekání konečně prozradily hardwarové parametry svých chystaných televizních konzolí. Díky tomu je již jasné,...

Výběr článků

Načítám