Hlavní obsah

Xbox, Nintendo i PlayStation. Herní servery kolabují pod náporem lidí v domácnostech

Novinky, abr

Šíření koronaviru prakticky napříč celým světem zahnalo celou řadu lidí do domácích karantén. Mnoho lidí zůstává doma i z čistě preventivních důvodů, všichni se přitom snaží ukrátit dlouhou chvíli, jak se jen dá. Je to patrné i na nejrůznějších herních serverech, které nestíhají nápor hráčů v posledních dnech.

Foto: archív firem

Ilustrační foto

Článek

Nefunkčnost herních serverů hlásí desítky tisíc lidí především z USA, problémy se nicméně nevyhýbají ani Evropě a Asii. Tato hlášení monitoruje server DownDetector, prostřednictvím kterého je možné zjistit, zda jsou nejrůznější webové stránky dostupné, či nikoliv

A jen v tomto týdnu byly zaregistrovány problémy u serverů League of Legends, Mortal Kombat, MBL The Show, Blizzard Battle.net, Call of Duty, Nintendo Network, Brawl Stars, Destiny, Apex Legends, World of Tanks či PlayStation Network.

Aplikace Microsoftu pro zaměstnance nevydržela nápor množství home office

Koronavirus

Výpadky zpravidla nebývají globálního charakteru, ale i tak se dotýkají pravidelně nemalého množství hráčů. Zpravidla k nim dojde ve chvíli, kdy se velké množství hráčů snaží připojit ke svému oblíbenému titulu, herní servery takový nápor nezvládnou a pro část uživatelů se tváří jako nedostupné.

Jak je z řádků výše patrné, problémy s kapacitou se nevyhýbají ani velkým technologickým gigantům, jako je například Microsoft. Jeho herní síť Xbox Live byla o víkend tak moc zahlcená, že neustále kolabovala. V tomto týdnu sice výpadků ubylo, především v USA jsou ale stále tisíce lidí, kteří se potýkají s problémy s připojením.

Zvýšený zájem o hraní on-line potvrdila také herní platforma Steam od společnosti Valve. Ta o víkendu zaznamenala v jeden okamžik 20 milionů přihlášených hráčů, což je naprostý rekord. Steam byl nicméně na takový nápor připraven a zatím se s výpadky nepotýkal.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft neuhlídal parametry nového Xboxu

Americký Microsoft již loni ukázal světu, jak bude vypadat Xbox Series X. Technické parametry se však snažil držet ještě nějakou dobu pod pokličkou. Jak...

Stadia promění mobily v herní konzole

Se službou Stadia se snaží společnost Google proměnit i méně výkonná zařízení na herní konzole, platí to například i o chytrých telefonech. Nyní americký...

Výběr článků

Načítám