Hlavní obsah

Keanu Reeves v hlavní roli. Titul Cyberpunk 2077 míří do lisoven

Novinky, abr

Tvůrci dlouho očekávaného titulu Cyberpunk 2077, ve kterém zazáří herec Keanu Reeves, se pochlubili dokončením všech prací. Hra je tedy hotová a může do lisoven. Plánovaný listopadový termín vydání by tak nemělo již nic ohrozit.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Cyberpunk 2077 je tak trochu prokletý titul. Kvůli nejrůznějším problémům byla totiž jeho premiéra několikrát odložena a hráči tak netrpělivě čekali, zda letos před Vánocemi skutečně vyjde, nebo nikoliv.

Nyní je již jasné, že premiéra naplánovaná na 19. listopadu skutečně platí. Všechny chyby byly vychytány a práce již tedy dokončeny. Platí to přitom nejen o PC verzi, ale také o variantách pro televizní konzole aktuální i nové generace, tay PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S a Xbox Series X.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kde jde vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh. Tvůrci také prozradili, že Cyberpunk 2077 se bude odehrávat po celém světě.

Překupníci skupují nové PlayStationy ve velkém. I proto jich bude nedostatek

Hardware
Foto: archív tvůrců

Keanu Reeves v titulu Cyberpunk 2077

Lákadlem je i podpora ray tracingu, tedy extrémně věrné grafiky. Tato technologie dovoluje vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Děj konkrétního titulu dokáže nabrat úplně jinou atmosféru, když v krvelačné vřavě vidíte lehce se pohupující vlnky v protékající řece nebo zahlédnete sebe samotného s puškou v ruce v odrazu okna. I pouhá rozsvícená lampička dovede vdechnout díky realističtějšímu vykreslení stínů hororový nádech prakticky jakékoliv místnosti.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám