Hlavní obsah

Project xCloud byl trefou do černého, Game Pass si předplácí už 15 milionů hráčů

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft spustila zkraje nového školního roku službu Project xCloud, která dovoluje hrát hry i na velmi pomalých počítačích nebo například mobilech. Jde o součást předplatného Game Pass Ultimate, jehož popularita díky tomu citelně poskočila směrem vzhůru. Vyplývá to z hospodářských výsledků amerického softwarového gigantu za uplynulý kvartál.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Ještě během druhého kvartálu, tedy letos na jaře, si službu Game Pass platilo 10 milionů lidí. V tomto čísle jsou přitom započítáni předplatitelé na klasických počítačích i televizních konzolích Xbox.

Ve třetím kvartálu nicméně počet předplatitelů narostl na 15 milionů. Přestože to zástupci amerického softwarového gigantu oficiálně nepotvrdili, nezanedbatelný podíl má na tomto úspěchu právě spuštění služby xCloud. Stalo se tak v dalších 21 zemích včetně České republiky 15. září.

Předobjednávky nových Xboxů odstartovaly. Dostane se jen na ty nejrychlejší

Hardware

Novinka je bez jakýchkoliv dalších poplatků k dispozici v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate. „Hráči si mohou vyzkoušet první měsíc předplatného Xbox Game Pass Ultimate jen za 25,90 Kč / 1 €. Kromě novinky v podobě cloudového hraní Xbox Game Pass Ultimate dále zahrnuje přístup k více než 100 vysoce kvalitním hrám jak pro konzole, tak PC, exkluzivní členské slevy, akce a perky, stejně jako členství Xbox Live Gold umožňující hraní s přáteli napříč různými zařízeními,“ prohlásil Kareem Choudhry, viceprezident Microsoftu odpovědný za Project xCloud.

Po vypršení zvýhodněného období zaplatí hráči za standardní členství poplatek 339 Kč měsíčně, tedy 4068 Kč ročně.

Mezi stovkou her dostupných v první vlně nebudou chybět například tituly Destiny 2, Yakuza Kiwami 2 a Grounded. „V rámci partnerské spolupráce se společnostmi Samsung, Razer, PowerA, 8BitDo a NACON nabídneme ke cloudovému hraní skvělé doplňky,“ konstatoval Choudhry.

Hry z EA Play zadarmo

Zástupci společnosti Microsoft se navíc nechali slyšet, že majitelé předplatného Xbox Game Pass Ultimate a Xbox Game Pass pro PC dostanou členství EA Play zadarmo v rámci nově uzavřeného partnerství. Členství EA Play přitom jinak stojí na Xbox 99 Kč měsíčně.

„Nabídka EA Play pro členy předplatného Xbox Game Pass přispívá ke zhmotnění naší vize propojovat hráče s oblíbenými tituly i vzájemně, ať už chtějí hrát kdekoli,“ řekl Mike Blank, SVP EA pro strategický růst, a dodal: „Po pěti letech existence předplacených služeb pro xboxovou komunitu teď máme velkou radost z toho, že mohou obě předplatná využívat snadněji.“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Dell Alienware AW v testu: Na hry jako profík

Ve hrách, kde o vítězství a prohře rozhodují milisekundy, má hlavní slovo herní náčiní. Kvalita klávesnice, myši či sluchátek hraje ve světě progamingu zásadní...

Výběr článků

Načítám