Hlavní obsah

Hráči videoher si díky pandemii mohou pronajímat kinosály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Největší jihokorejský řetězec kin CGV začal pronajímat své kinosály hráčům videoher, aby si v době pandemie covidu-19 zajistil nový zdroj příjmů. Zájemci si tak mohou užít své oblíbené hry s obrazem v obří velikosti. Podobnou službu nabízí také americký řetězec Malco Theatres. Informuje o tom server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mnohá kina v Jižní Koreji jsou nyní zavřená, protože kvůli koronavirové krizi mohou naplnit své sály pouze z poloviny a mají k dispozici mnohem méně nových filmů k přilákání diváků.

CGV nabízí pronájem kinosálů až čtyřem hráčům videoher. Před šestou hodinou ranní stojí pronájem na dvě hodiny kolem 95 dolarů (zhruba 2000 Kč), ve večerních hodinách pak 135 dolarů. Hráči si musejí přinést své vlastní herní konzoly, hry a ovladače.

Koronavirus hraje tvůrcům her do karet. Obrat překoná pět miliard

Hry a herní systémy

"Úžasná je obzvlášť kvalita zvuku," uvedla pětadvacetiletá studentka, která s přáteli nabídku využila. "Zvuky výstřelů jsou tak živé. A když něco letělo přímo na mě, dokonce jsem křičela," dodala.

Společnost Malco Theatres ve svých kinosálech umožňuje hraní videoher v rámci služby Malco Select pro soukromé projekce pro maximálně 20 lidí. Cena služby činí 100 dolarů za dvě hodiny, píše BBC.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám