Hlavní obsah

Roušky jsou už i v počítačových hrách. Slouží dobré věci

Novinky, abr

Lidé si již zvykli nosit roušky pokaždé, když opouštějí své obydlí. S těmito ochrannými prvky se nicméně můžete nově setkat i v počítačových hrách, konkrétně se roušky dají zakoupit v titulu Vigor od českého herního studia Bohemia Interactive. Jejich koupě má daleko větší smysl, než by se mohlo na první pohled zdát.

Ukázka ze hry VigorVideo: archív tvůrců

 
Článek

Speciální balíček obsahující roušku se jmenuje Stay Safe Charity Pack. Majitelé titulu Vigor jej mohou koupit za 1,99 dolaru, tedy necelých 50 korun.

Tato částka nicméně nebude putovat na účet tvůrců, všechny vybrané peníze předá studio Bohemia Interactive lidem, kteří stojí v první linii v boji s koronavirem. Konkrétně je řeč o lékařích z Fakultní nemocnice Brno.

Gamescom 2019: Vigor zaujal statisíce hráčů, finální verzi Češi ukázali na obřím veletrhu

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Stay Safe Charity Pack obsahuje roušku.

„Brněnská nemocnice se nedávno stala obětí kybernetických útoků, které personálu ztěžují práci dodnes. I to byl jeden z důvodů, proč právě tato nemocnice byla vybraná pro probíhající charitativní akci. Vybrané peníze poputují personálu, který každý den statečně bojuje za zdraví našich spoluobčanů,“ prohlásil mediální zástupce Bohemia Interactive Pavel Křížka.

Očekávání od balíčku jsou velká, neboť titul se těší popularitě nejen v Česku, ale také v zahraničí. „Věříme, že herní komunita ukáže svou soudržnost a podaří se nemocnici značně pomoci. Hráči svým způsobem už pomáhají jen tím, že zodpovědně chodí ven jen v nejnutnějších případech a tráví čas doma u svých oblíbených her,“ doplnil Křížka.

Zdůraznil přitom, že balíček bude k dispozici pouze po omezenou dobu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Vigor

Vigor je hra, která provede hráče poválečnou Evropou. Náš kontinent je zcela zdevastovaný a Norsko se stalo posledním státem, který ještě nepadl. A zde začíná osud hlavního hrdiny, jenž se musí probojovat z bezejmenného cizince až na samotný vrchol. Nutná je přitom kooperace s 8 až 12 hráči.

Titul je nabízen zadarmo, nicméně utrácet je v něm možné peníze za nejrůznější vylepšení. To je koneckonců také případ Stay Safe Charity Packu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Vigor

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám