Hlavní obsah

HRA: Gusanos - akční červi pro dva

Novinky, Ondřej Pohl

Pokud máte náladu na něco akčnějšího a máte po ruce spoluhráče, pak byste si rozhodně neměli nechat ujít akčnější klon Wormsů s názvem Gusanos. Krom toho, že je hra prudce hratelná, je i nadmíru zábavná, o čemž mimochodem vypráví následující recenze.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo smrtelné nehody.

Článek

Určitě jste někdy alespoň slyšeli o herní legendě s názvem Worms. Každý hráč ovládal jednu skupinku jakýchsi červů, která se snažila zničit tu druhou. Používala k tomu nejrůznější zbraně, z nichž jen pár by se dalo označit jako konvenční. Hrálo se na tahy, což znamená, že každý červík měl na akci předem daný čas, po něm přišel na řadu nepřítel.

Gusanos si z tohoto principu berou vzhled hlavních hrdinů, kteří připomínají červy (ale opravdu jen vzdáleně, spíše jsou to nějaké hromádky slizu) a zbraně, které jsou opravdu roztodivné.

Co je však hlavní změna, že už se nesetkáte s týmy, ale pouze s jedním červíkem na každé straně. Hraje se na fragy, pokud je některý červ zabit, po několika sekundách je oživen na jiném místě a hraje se dál. Další výraznou změnou je přeměna tahového herního systému na real-time - každý hráč má vyhrazenu jednu polovinu vertikálně rozdělené obrazovky stejně tak jako polovinu klávesnice.

S klávesami ale přicházejí menší problémy: nikde ve hře jsem nenašel, co která klávesa přesně dělá, takže je před započetím hraní nutno trochu experimentovat.

Grafika vypadá ještě hůř než u původních Wormsů, ale o to tady nejde, důležitá je hlavně vysoká hratelnost a návykovost spojená s dobrou zábavu. To vše se dostaví pouze v případě, že máte po ruce spoluhráče; s počítačem si bohužel nezahrajete.

DOWNLOAD, homepage, 1.5 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Package - odpočinková logika pro dva

Máte chuť na jednoduchou, nenáročnou a odpočinkovou hru ve stylu Tetrisu, kterou můžete zapařit ve dvou na jednom počítači (není podmínkou)? Pak můžete...

HRA: Snake Clone - další had

Hada z mobilních telefonů znáte určitě všichni a pokud ne, určitě jste ho potkali v některé z jeho předělávek pro PC. Pojďte se tedy podívat na jeho další...

HRA: Dispečer - kvalitní česká logika

Člověka vždy potěší kvalitní logická hra, zvláště pak, když je česká. Mám tedy tu čest vám představit titul s názvem Dispečer, v němž je vašim úkolem vypravit...

Výběr článků

Načítám