Hlavní obsah

HRA: Package - odpočinková logika pro dva

Novinky, Ondřej Pohl

Máte chuť na jednoduchou, nenáročnou a odpočinkovou hru ve stylu Tetrisu, kterou můžete zapařit ve dvou na jednom počítači (není podmínkou)? Pak můžete vyzkoušet japonský pokus v oblasti logických her s názvem Package.

Foto: Techmania Science Center

Plzeňská Techmanie se letos stane součástí festivalu Finále.

Článek

Veškeré dění ve hře se směstná do jednoho malého okna. Nalevo je hrací plocha prvního hráče, napravo druhého, uprostřed pak přehledy bodů a dalšího symbolu. Zahrát si můžete jak sami, tak ve dvou, stačí se jen chopit kláves, které jsou na hrací ploše po startu zobrazeny, a můžete začít.

Hra je hodně inspirována Tetrisem - potkáte se v ní totiž s padajícími kostkami, které ale nejsou rozlišeny tvarem, nýbrž barvami ve svých jednotlivých čtvrtinách. Kostky můžete libovolně natáčet (respektive rotovat) po 90° okolo středu, protože musíte vespod skládat kostičky stejnými barvami k sobě a asi nebude překvapením, že oddíly stejné barvy zmizí. Po okrajích se také nalézají výstupky, kam můžete nevhodnou kostičku odklidit.

Jak už jsem říkal v úvodu, nejedná se o žádnou megabombu, ale spíše jen o příjemné rozptýlení na dlouhé podzimní večery. K hodnocení si připočtěte nějaký ten bodík, pokud máte po ruce někoho, kdo si s vámi zahraje.

DOWNLOAD, homepage, 0.35 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Need for Kill - multiplayerová řežba

Chcete-li se dobře pobavit s multiplayerovou hrou, ať už na místní síti, a nebo na internetu, tak je pro vás Need for Kill tou pravou volbou. Je to totiž...

HRA: Tsunami 2010 - psycho zábava

Unavují vás už nudné vesmírné střílečky? Pak zkuste Tsunami 2010, vzrušující a dynamickou akci, která jako bonus nabízí netradiční psychydelický zážitek.

HRA: Silver Knights - bitvy s roboty

Silver Knights jsou japonskou mlátičkou. Není to však jen další nudný klon nějaké automatové záležitosti, protože opravdové využití třetího rozměru mu dává...

Výběr článků

Načítám